понеділок, 23 липня 2007 10:06

Цушко не збирається на роботу. Поки що

Цушко не збирається на роботу. Поки що
Коли міністр внутрішніх справ Василь Цушко, який у суботу повернувся в Україну після двомісячного лікування в Німеччині, приступить до виконання своїх посадових обов"язків, поки невідомо, пише газета "Комерсант-Україна".

За інформацією МВС – через два тижні, за версією депутата V скликання від СПУ Сергія Кузьменка – через тиждень, а за твердженням лідера СПУ, спікера Верховної Ради Олександра Мороза – вже в понеділок.

Видання зазначає, що за кілька днів до свого повернення Цушко зробив низку телефонних дзвінків в Україну, один із них – депутату V скликання Степану Бульбі (СПУ).

"19 липня він привітав мене із днем народження, знаходячись за кордоном. Розмовляв бадьоро. По голосу було зрозуміло, що почуває він себе добре. І сам він сказав, що усе вже нормально зі здоров"ям", - розповів Бульба.

Літак із міністром прибув у Бориспіль рано вранці.

В аеропорту його зустрічали депутат V скликання, секретар політради СПУ Ярослав Мендусь і перший секретар політради СПУ Михайло Мельничук. Одним із перших, з ким зустрівся Цушко після повернення, став Мороз.

"Він учора (у суботу) прилетів до обіду, подзвонив мені ранком, і ми зустрілися десь годині в одинадцятій. Він завтра приступає до роботи! Настрій нормальний усе як належить, у робочому порядку!", - заявив Мороз.

Водночас, начальник департаменту зі зв"язках із громадськістю МВС Костянтин Стогній, підтверджуючи факт повернення Цушка, 21 липня повідомив, що міністр внутрішніх справ "повернувся в Україну й оформив двотижневу відпустку".

"Найближчим часом він (Цушко) вийде на роботу, думаю, через тиждень. У нього запас сил для регенерації того, що загублено, досить великий, у Німеччині йому серйозно допомогли", - сказав, у свою чергу, Кузьменко.

За словами джерела видання, наближеного до самого міністра, Цушко зараз "узяв тайм-аут" і не планує давати яких-небудь коментарів щодо свого повернення з Німеччини.

21 липня Цушко повернувся в Україну, провівши 51 день на лікуванні в Німеччині, куди був терміново доставлений 26 травня з діагнозом "ішемічна хвороба серця, інфаркт міокарда передньої локалізації, суправентикулярна екстрасистолічна аритмія, серцева недостатність I ступеню".

Цьому передували захоплення в Генпрокуратурі за участю сил МВС і побиття вболільваників під час матчу "Динамо"-"Шахтар" у Києві підрозділом "Беркута", а також відкриття відповідних карних справ, в яких фігурував міністр.

Соратники Цушка стверджували, що він був отруєний, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Цушко не збирається на роботу. Поки що». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі