понеділок, 06 жовтня 2008 15:21

Чорновіл рознюхав про "два паскудні сценарії" Балоги

Народний депутат Тарас Чорновіл заявляє про розробку у Секретаріаті Президента України сценарію розпуску Верховної Ради з подальшим зривом парламентських виборів.

Про це Чорновіл сказав сьогодні на прес-конференції.

"У мене є дані, що зараз у Секретаріаті Президента розробляється два паскудних сценарії. Один сценарій – припинення повноважень Верховної Ради без подальшого проведення парламентських виборів", - сказав він.

За словами Чорновола, цей сценарій полягає у тому, що у вівторок або середу цього тижня Президент своїм указом припинить повноваження Верховної Ради. Далі, зауважив депутат, приблизно за два тижні – наприкінці поточного місяця – відбудеться скасування цього указу.

"Він (Президент) вміє це робити, наприклад, з благою метою – для того, щоб Верховна Рада могла ще раз зібратися і внести зміни до закону про бюджет, щоб профінансувати виборчу кампанію", - зазначив Чорновіл.

За його словами, після цього Президент видає новий указ про проведення виборів до парламенту, що датуватиметься кінцем жовтня і визначатиме день голосування у період з 28 грудня 2008 року до 4 січня 2009 року. "Можна собі уявити, якою тоді буде явка виборців, і 50-відсотковий бар"єр участі громадян у голосування не буде подоланий", - сказав Чорновіл.

Він додав, що після повторного указу про вибори, які за допомогою судів також можуть бути зірвані, Президент може скликати Конституційну асамблею, що має замінити ВР і прийняти абсолютно нову редакцію Конституції.

За прогнозами Чорновола, паралельно з таким розвитком подій глава держави винайде можливість відправити уряд у відставку і запровадити пряме президентське правління.

Говорячи про другий сценарій реалізації владних повноважень з боку Секретаріату Президента, Чорновіл зауважив, що він пов"язаний із створенням союзу між Партією регіонів, Блоком Литвина та більшої – підконтрольної Президентові – частини "Нашої України".

"До цього варіанту Ющенко особисто схиляється найбільше", - підсумував Чорновіл, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл рознюхав про "два паскудні сценарії" Балоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі