понеділок, 10 грудня 2012 17:27

"Чорнобильці" ще сподіваються врегулювати бюджетні виплати мирним шляхом - протестів поки не буде

"Чорнобильці" ще сподіваються врегулювати бюджетні виплати мирним шляхом - протестів поки не буде
Фото: fakty.ictv.ua

"Чорнобильці" ведуть переговори із Кабміном щодо збільшення фінансування їхніх програм у Держбюджеті-2013. Поки акцій протесту не планують. Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив член організації "Союз Чорнобиль" міста Первомайська Олександр Смаглов.

"Зараз тривають переговори із міністерством. Ще у п'ятницю будуть. Ми запропонували своє: повернути 50, 54 статтю. Адже у нас є максимальники і мінімальники. Хоча були в один день і виконували ту ж роботу. Одні отримують по 8 тисяч, інші до 2. Ми хочемо 6, 8, 10 мінімальних окладів для трьох категорій. У бюджеті передбачено занадто мало коштів, стільки ж як було у 2012 рік. Ніяких добавок, ні по судах, ні по боргах немає. Ми хочемо, щоб відповідну суму додали. Протестувати не будемо поки ведуться переговори.  Не хочемо заважати, сподіваємося, що питання вирішиться мирним шляхом", - сказав постраждалий від аварії на Чорнобильскій АЕС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля донецького Пенсійного фонду пом'янули загиблого рік тому протестуючого шахтаря

"Ми не хочемо, як говорить Тігіпко 10-15-20 тисяч, хочемо справедливої пенсії. Тігіпко приїжджав до нас у Луганськ на переговори, ми казали йому про це. 15 тисяч — це вигадка. Тільки приїхав до Києва, виступає і каже, що ми вимагаємо 15-20 тисяч. Для чого це робити? Невже можна таке говорити? Навіть розмови про такі суми не було. Навпаки ми його просили: "Не говоріть такого по телевізору, тільки людей злите таким. Ми такого не вимагаємо!", - скаржиться він.

Смаглов упевнений, бюджет ще будуть допрацьовувати і, можливо, підуть на зустріч "чорнобильцям".

"Бюджет ще будуть допрацьовувати, особливо по соціальних статтях. Там і афганці, там і інваліди Великої вітчизняної війни. Ні на кого там гроші не розраховані. А розраховані ясно на кого: прокурорів, суддів, міліцію та СБУ. На тих хто захищає наших керівників", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чорнобильці" не хочуть знімати намети через обіцянки чиновників

Голова громадської організації "Союз Чорнобиль Україна" Юрій Андрєєв розповів, що у Держбюджету 2013 року передабчено скорочення фінансування усіх програм чорнобильців. У той же час консультації, які були передбачені меморандумом між Кабміном та "чорнобильцями", не відбувалося. Скаржаться на зменшення фінансування голова Союзу Афганців України Сергій Червонописький та член президіуму ЦК профсоюзів НАН України Світлана Полякова.

Зараз ви читаєте новину «"Чорнобильці" ще сподіваються врегулювати бюджетні виплати мирним шляхом - протестів поки не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі