середа, 05 грудня 2012 21:29

В проекті держбюджету закладено прихований дефіцит – "бютівець"

В проекті держбюджету закладено прихований дефіцит – "бютівець"
Фото: cit.ua

В 2013 році 12 категорій соціально незахищених громадян України можуть взагалі не отримати жодної соціальної допомоги.

Про це в ефірі 5 каналу заявив "бютівець" Андрій Сенченко, коментуючи відсутність гарантій у бюджеті рівня розміру соціальних гарантій деяким категоріям населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільярди гривень зовнішніх запозичень Україна може отримати лише від Росії — економіст

Нагадаємо, що зокрема в проекті бюджету визначено, що розмір виплат цим категоріям громадян визначатиме Кабмін у розмірі, виходячи з наявних у бюджеті вільних коштів.

"Не залежно від того, чи надійшли кошти чи ні, ці статті фінансувалися завжди.  Тобто ці статті були захищені бюджетом. Зараз в бюджеті прихований дефіцит, вони намалювали повністю нереальний документ. Надане збільшення на 10 мільярдів по соціальних статтях, але при цьому вони прийняли рішення, який чітко визначені 12 категорій, по яким будуть фінансуватися соціальні виплати тільки при наявності коштів у бюджеті", - заявив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павловський: Це не проект Держбюджету, це "повний стабілізець"

Сенченко зазначив, що влада таким чином заклала нереальні доходи.

"А потім скажуть, що гроші просто не надійшли. Це категорії: чорнобильці, діти війни, військовослужбовці, медики у сільській зоні, ветерани війни, праці, працівники гірничих підприємств", - нагадав політик.

 

Зараз ви читаєте новину «В проекті держбюджету закладено прихований дефіцит – "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі