вівторок, 28 березня 2023 19:45

CNN повідомили про рішення США щодо ядерної зброї і Росії

CNN повідомили про рішення США щодо ядерної зброї і Росії
Про зупинку передачі даних сказав високопоставлений чиновник Пентагону, повідомили CNN. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки зупинили передачу Російській Федерації даних щодо ядерних сил після призупинення ключового договору.

Такий крок США – у відповідь на те, що Москва не надаватиме Вашингтону дані про ядерні сили. Якими вони обмінюються раз на пів року згідно з ключовим договором про контроль над ядерними озброєннями. Про це повідомили CNN.

Про зупинку передачі даних заявив у вівторок високопоставлений чиновник Пентагону і речник Ради національної безпеки США.

"Вчора ми мали подальшу взаємодію з Росією, наполягаючи на тому, що до кінця місяця має бути обмін даними. Який відбувається кожні шість місяців, згідно з договором", – сказав помічник міністра оборони з питань космічної політики Джон Пламб на слуханнях у Конгресі.

"Росія відповіла, що вони не будуть надавати цю інформацію. І тому в якості дипломатичного контрзаходу Сполучені Штати не будуть надавати інформацію у відповідь", – заявив Пламб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС відповіли на заяву Путіна про ядерну зброю в Білорусі

США продовжать вивчати, які дипломатичні контрзаходи є доречними.

"Що ми намагаємося зробити, так це збалансувати реакцію на безвідповідальну поведінку Росії", – сказав американський посадовець.

Речник Ради нацбезпеки сказав, що "відмова Росії обмінятися цими даними буде порушенням договору, що додасться до вже існуючих порушень".

"В інтересах стратегічної стабільності Сполучені Штати і надалі сприятимуть публічній прозорості щодо рівнів наших ядерних сил та їхнього розміщення", – заявив.

21 лютого президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія призупиняє участь у договорі про стратегічні наступальні озброєння.

На це відреагували в адміністрації президента США.

США і РФ укладали угоди про обмеження ядерних озброєнь у 1991, 1992 і 2010 роках.

Зараз ви читаєте новину «CNN повідомили про рішення США щодо ядерної зброї і Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі