понеділок, 13 серпня 2007 17:44

Члени ЦВК від коаліції назвали умови схвалення списку БЮТ

Члени Центральної виборчої комісії від коаліції заявляють, що вони готові проголосувати за реєстрацію виборчого списку Блоку Юлії Тимошенко, якщо блок подасть виправлені документи.

"Я особисто пропонуватиму комісії ухвалити таке рішення, і воно буде прийнято сьогодні або завтра, якщо БЮТ подасть або виправлені списки, або доповнення до списку з вказівкою повної адреси місця мешкання", - заявив член ЦВК Михайло Охендовський.

На засіданні ЦВК в понеділок члени комісії від коаліції винесли питання про розгляд заяви ЦВК з приводу реєстрації виборчого списку БЮТ. Заяву зачитав М.Охендовский. У ній йдеться про недопущення тиску на членів ЦВК з метою примусити ухвалити рішення про реєстрацію виборчого списку БЮТ.

В ході обговорення заяви М.Охендовский нагадав, що закон передбачає подачу виправлених документів для реєстрації виборчого списку політичної сили.

В той же час представник БЮТ в ЦВК Петро Крупко дав зрозуміти, що БЮТ не має наміру виконувати дану вимогу ЦВК.

Він заявив, що дана заява є "спробою не виконати закон".

П.Крупко ще раз підкреслив, що БЮТ вимагає виконати закон і зареєструвати свій виборчий список, оскільки всі документи для цього оформлені відповідно до чинного законодавства.

ЦВК ухвалила протокольне рішення, яким затверджена заява про неприпустимість тиску на комісію в питанні реєстрації списку БЮТ. За дане рішення проголосували 8 членів ЦВК від коаліції. Проти - 7 членів ЦВК від опозиції, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Члени ЦВК від коаліції назвали умови схвалення списку БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі