понеділок, 27 травня 2013 09:08

Чижов: Заява генконсула РФ щодо депортації татар — дивовижна, та суперечить законодавству

Чижов: Заява генконсула РФ щодо депортації татар — дивовижна, та суперечить законодавству
Фото: russia.ru

Віце-президент Центру політичних технологій Георгій Чижов вважає, що заява генконсула РФ у Сімферополі Володимира Андрєєва щодо бажання подати у відставку через те, що не згоден із заявою МЗС Росії з приводу його висловлювань щодо кримських татар — є "доволі дивовижною".

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Сама заява була доволі дивовижною, оскільки вона, якщо і відображає настрої частини російської еліти, то, принаймні, не узгоджується із офіційною версією російського керівництва", - висловив думку експерт.

Водночас він наголосив, що "ще на початку 90-х років в РФ був прийнятий закон про реабілітацію репресованих народів, хоча й не стосувався кримських татар".

"Позиція була чітка — народи не несуть відповідальності, навіть за дії окремих представників, чи керівників. Цей закон ніхто не відміняв. Тому така заява суперечить законодавству Росії", - наголосив він.

Окрім того, говорячи про заяву генконсула, він також наголосив, що вона "відображає певні тенденції, які можна назвати реваншистськими". "Ми бачимо жорсткий підхід в питаннях обговорення Другої світової війни. Критикують тих, хто намагається висловити сумніви навіть в правильності методів", - підкреслив Чижов.

"Такі настрої будуть поглиблюватися, та повторюватися такі заяви, бо нікуди не дінешся від цього. Такі настрої є в народі, оскільки влада не придушує це, а навпаки, то звичайно вони будуть рости", - резюмував експерт.

Нагадаємо, генконсул РФ у Сімферополі Володимир Андрєєв заявляє, що не згоден із заявою МЗС Росії з приводу його висловлювань щодо кримських татар і прийняв рішення подати у відставку.

Як раніше повідомлялось, під час пікету кримських татар біля будівлі Генконсульства Росії у Сімферополі, учасники акції вимагали від президента Росії Володимира Путіна негайно відкликати генерального консула РФ у Сімферополі Володимира Андрєєва, який у своєму інтерв'ю місцевому телеканалу виправдав депортацію кримських татар.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що консульству Російської Федерації в Криму не буде спокою, поки там перебуває генеральний консул Володимир Андрєєв. Кримські татари очікують більш жорсткої позиції влади щодо нього.

Зараз ви читаєте новину «Чижов: Заява генконсула РФ щодо депортації татар — дивовижна, та суперечить законодавству». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі