понеділок, 01 жовтня 2012 10:54

Спецтема: Закон про наклеп

"Чиновники-депутати не мають клепки в голові, тому вони наклепали злочинний закон" - 300 журналістів прийшли під Раду

"Чиновники-депутати не мають клепки в голові, тому вони наклепали злочинний закон" - 300 журналістів прийшли під Раду
Журналісти кажуть, що в них і так багато відповідальності. Фото: gazeta.ua

Біля приміщення комітетів Верховної ради близько 300 представників провідних засобів масової інформації скандують "Владі - ганьба!".

Про це повідомляє коресподент Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Ради журналісти протестують проти закону про наклеп

"Ми чудово розуміємо, що насправді означає прийняття законопроекту про наклеп.  Ми також розуміємо, що вони можуть згодом прибрати із законопроекту кримінальну відповідальність, однак на ділі це все одно означатиме кримінальні переслідування журналістів і редакцій. Ми прекрасно розуміємо й те, які маски-шоу будуть влаштовувати, і що буде тоді, коли посилять відповідальність. У нас є достатньо відповідальності, більше ж не потрібно", - сказала журналіст Тетяна Кочужинська.

Мітингувальники тримають у руках білі аркуші А4, а також плакати з написами "Закон о клевете нужен депутатам, которые скрывают свои злодеяния", та "Чиновники-депутати не мають клепки в голові, тому вони наклепали злочинний закон". Також під комітетами Верховної Ради виступають керівники провідних ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вікіпедія протестує проти "наклепу"

"Чиновники літають на дорогих літаках, безкоштовно живуть на дачах і крадуть у держави, а зараз вони хочуть ухвалити закон, завдяки якому люди вже не зможуть про це дізнатися", - сказав журналіст Сергій Андрушко.

Також виступили журналісти Мустафа Найєм та Тетяна Малярчук.

Акція "Стоп цензурі!" об'єднала представників засобів масової інформації - під комітетами Верховної Ради зібралися журналісти телеканалів ТВі, СТБ, ICTV, 5 канал, газет "Kiev-Post", "Кореспондент", "Сільські вісті" та інших. Журналісти вимагають внести до порядку денного постанову про спростування рішення Верховної Ради про прийняття в першому читанні проекту закону України "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь та гідність та ділову репутацію людини".

Зараз ви читаєте новину «"Чиновники-депутати не мають клепки в голові, тому вони наклепали злочинний закон" - 300 журналістів прийшли під Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі