понеділок, 22 жовтня 2007 11:52

Червоненко просить Бойка захистити його перед Януковичем

Голова Державної адміністрації в Запорізькій області Євген Червоненко закликає віце-прем"єр-міністра Володимира Рибака об"єктивно оцінювати готовність області до зими.

Про це сказано у відкритому листі Червоненка до Рибака, текст якого мають Українські Новини.

Відповідно до листа, Червоненко обурений тим, що останнім часом Кабінет Міністрів критикує область незаслужено, зокрема, і тому, що ще не всі об"єкти в області вже опалюються.

"З повною відповідальністю заявляю: Запорізька область готова до роботи в зимовий період...в правилах опалення подається, якщо протягом 3 днів середньодобова температура не більше +8 градусів. У Запоріжжі вона поки що не опускається нижче +12, тому ми нікуди не поспішаємо, все йде за планом без авралів і битв. Ретельно перевіряється обладнання й комунікації. Ми не можемо дозволити повторення вибухів, які призвели до людських жертв у Дніпропетровську й Полтаві", - сказано в листі.

У зв"язку із цим Червоненко допускає, що критика області має політичні причини.

"Чому найближче оточення прем"єр-міністра доповідає йому перекручену картину того, що відбувається. Допускаю, що це пов"язано з якимись політичними причинами, моєю неугодністю комусь у вищих ешелонах влади, майбутнім поділом посад в уряді", - зазначає Червоненко.

У зв"язку із цим запорізький губернатор закликає міністра палива й енергетики Юрія Бойка й інших членів Кабміну до об"єктивної й справедливої оцінки.

10 жовтня прем"єр-міністр Віктор Янукович заявив, що Кабмін вважає незадовільною підготовку до опалювального сезону в 6 областях, у тому числі в Запорізькій.

При цьому прем"єр озвучив намір запропонувати Президенту Віктору Ющенку звільнити керівництво обласних державних адміністрацій, які допустили найбільшу заборгованість із платежів за спожитий газ.

У відповідь на це Червоненко заявив, що вважає подібні обвинувачення безпідставними, повідомляють Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Червоненко просить Бойка захистити його перед Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі