понеділок, 12 березня 2012 16:51

Черкаські чорнобильці обіцяють приїхати з протестами у Київ
8

Фото: Фото: Наталія Писарєва

Близько 300 чорнобильців із Черкащини та інших областей зібралися у Черкасах, щоб висловити протест проти соціальної політики уряду.

На акцію запросили голову Європейської партії України Миколу Катеринчука та координатора громадського руху "Громадянський Опір" Олександру Кужель. Озвучку для акції надали обласні комуністи.

На акції були прапори Компартії, "Фронту Змін", Української народної партії. Напередодні мітингу активісти мали на меті розпочати безстрокове голодування.

"Ми тут не випадково, не тому, що вибори скоро, і я, і Катеринчук ще з осені постійно підтримуємо протестні рухи чорнобильців і афганців. – каже Кужель. – Я і в Донецьк літала, і в Києві під Кабміном у перших рядах була. Звертаюсь до усіх присутніх: не голодуйте, бережіть своє здоров'я. Для цієї влади краще буде як ми всі повиздихаємо. Вони чекають на це. І не дивіться, що нас на площі небагато. Мені щодня телефонують люди, пишуть листи. Вони кажуть, що не мають коштів навіть на мітинг приїхати".

Микола Катеринчук оголосив, що на весну заплановані масштабні акції протесту у Києві.

"До мене на кожному мітингу підходять і питають, коли з вилами підемо владу брати. Я їм кажу – покажіть мені свої вила і я піду пліч-о-пліч з вами, - звертається до присутніх Катеринчук. – Сьогоднішнє віче має бути певним поштовхом з притягнення до політичної відповідальності тих, хто наступає на права громадян. Ця влада має зрозуміти, що за свої дії треба відповідати".

Голова організації "Чорнобиль - 86" Олександр Петренко зачитав резолюцію мітингу. Він наголосив, що у разі невиконання вимог 26 квітня у Києві відбудеться вже загальноукраїнська акція протесту "Київський Чорнобиль".

"Сьогодні вранці спілкувалася по телефону із донькою Тимошенко. Сказала, що їду в Черкаси. Вона передавала усім привіт". – каже Олександра Кужель. Потім кричить "Юлі волю!".

"Скільки хожу, а такого ще не бачив, щоб під червоними прапорами "Юлі – волю!" кричали", – каже один із учасників мітингу.

Зараз ви читаєте новину «Черкаські чорнобильці обіцяють приїхати з протестами у Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі