понеділок, 27 лютого 2012 16:30

Донецькі чорнобильці зібралися скидати Януковича під прапорами Гриценка
8

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні в Донецьку пройшов мітинг під гаслом "Партію регіонів буде розпущено, а її вище керівництво піде під суд".

Акцію, організовану активістами Громадянської позиції, підтримали близько трьох сотень людей. Більшість - чорнобильці, які голодували під управлінням Донецького пенсійного фонду наприкінці минулого року. Учасники протесту тримали плакати: "Дістали", "Стоп диктатурі", "Стоп корупції", "Закон - не дишло", "Україна - це ми".

"Партія регіонів повинна відповісти перед законом за всі свої "Межигір'я", за кенгуру і страусів, золоту сантехніку і дорогі вертольоти на тлі зубожіння десятків мільйонів співгромадян, - закликав керівник донецької Громадянської позиції Олександр Гевелій. - За 2 роки перебування Януковича при владі покращення життя відбулося тільки для нього самого".

"Януковича я, на жаль, знаю багато років. При ньому добре жити можуть тільки мафія і номенклатура. Такі як Янукович вважають себе пастухами, а народ для них - стадо овець, яке треба стригти. Вони приходять до влади щоб ділити бабки і жити за чужий рахунок. Ця влада сама не піде і сама вона ніколи не одумається", - виступив на мітингу безпартійний житель Донецька Павло Аміт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Афганці за весь народ оцінили Януковича, коли повернулися до нього спиною - політолог

"Партія регіонів залізла до кишені кожного. На пенсії тільки одних чорнобильців Донецької області зекономила 11 мільйонів гривень на місяць. Ми цю Партію регіонів, в Донбасі, породили, а тепер люди в Донбасі проклинають цю владу. Ми готові восени, під час виборів допомогти правильно порахувати голоси. Щоб жоден донецький голос не було вкрадено владою", - сказав новий лідер донецьких чорнобильців Володимир Деркач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров наобіцяв вдовам афганців соціальні "гори"

"Донбас зглупив, коли довірив владу регіоналам, які раніше були комуністами. Не думаю, що тут, у Донбасі, можуть пройти чесні вибори. Тих, хто при владі, доведеться скидати. Януковича - виселити з Межигір'я і виділити йому чорнобильську пенсію - це покарання йому буде гірше за в'язницю", - сказав учасник чорнобильської голодування Микола Білостінний з Макіївки.

"15 лютого ми, "афганці", вже показали чинній владі нашу громадянську позицію - ми повернулися до влади спиною, - виступив на мітингу Микола Гусаков з організації "Ніхто крім нас".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азарову не сподобались спини афганців

Учасники протесту від імені "жителів Донбасу" поставили підписи під резолюцією, в якій зажадали розпуску Верховної Ради і відставки президента України. "Янукович будує авторитарну державу для власної насолоди. Він повинен бути звільнений за непрофесіоналізм, халатне ставлення до президентських обов'язків і неповагу до власного народу", - йдеться в цій резолюції.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі чорнобильці зібралися скидати Януковича під прапорами Гриценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі