четвер, 23 лютого 2012 15:39

У Черкасах чорнобильці грали гімн на залізній бочці
7

Фото: Фото: Наталія Писарєва

Близько 200 людей сьогодні мітингували під Черкаською облдержадміністрацією у рамках акції "Ні – соціальному Чорнобилю!".

Акцію ініціювала організація "Чорнобиль - 86". До протесту приєдналися представники ошуканих вкладників кредитних спілок, ветерани Афганістану, представники політичних партій та громадських організацій опозиційного спрямування.

"За півтора місяці протесту черкаських чорнобильців, а ми кожного дня стояли під адміністрацією, до нас не те, що Тулуб не вийшов, жоден чиновник з нами не зустрівся. Ця влада не вважає нас за людей, - наголосив у своїй промові отець Борис Бродовський, один із ініціаторів чорнобильського протесного руху на Черкащині. – Та ми і надалі не підемо з майдану, більш того закликаємо усіх об'єднуватись і виходити на вулиці".

"Ми виконували свій обов'язок перед державою, то чому ж влада нас не чує. У нашому районі залишилось лише 224 ліквідатори, а ще недавно було близько 400 . Ми не шкодували свого життя, чому не можемо отримати тепер кошти на лікування, на прожиття", - емоційно виступив ліквідатор Леонід Єгоров із Монастирищенського району.

Черкащанин Ігор Сичов продемонстрував присутнім "гімн Майдану" вибиваючи мелодії на залізній бочці.

"За два роки при владі Президент Віктор Янукович і Партія регіонів перетворили обіцяне "покращення життя вже сьогодні" і "почую кожного" на "здеремо три шкури вже сьогодні" і "посадимо кожного" - зазначив голова Ради об'єднаної опозиції Черкащини Леонід Даценко, - Бачимо, що формується так звана народна опозиція: вчителі, лікарі, чорнобильці, афганці, студенти, підприємці чи не щоденно виходять на акції протесту".

Завершився мітинг підписанням резолюції, яку делегати пообіцяли занести губернатору Сергію Тулубу.

"Сьогодні діяльність влади, як на загальноукраїнському, так і місцевому рівні набула ознак масштабної катастрофи, яка за руйнівними наслідками дорівнює сотні Чорнобилів. Вона, подібно радіації, уразила суспільство відчуттям безвиході і безнадії. Ми знаємо, що якщо цю владу не зупинити – вона знищить українську державу, кожного з нас! Тому ми не висуваємо до неї жодних вимог, бо вона нас не чує і не збирається їх виконувати. Ми закликаємо суспільство об'єднуватися і виходити на вулиці, оскільки це єдиний спосіб усунути від влади хунту Януковича!", - йдеться у резолюції.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах чорнобильці грали гімн на залізній бочці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі