середа, 30 липня 2014 12:33

Через санкції Росія може втратити третину бюджету - ЗМІ

Через санкції Росія може втратити третину бюджету - ЗМІ
Фото: vidomosti-ua.com

Через санкції, введених Євросоюзом і США, Росія може втратити до третини свого річного бюджету.

Про це пише російське інтернет-видання Ехо Москви, з посиланням на відповідні розрахунки преси.

"Втрати доходів йдуть відразу з цілої низки напрямів. Так, Європейський банк реконструкції та розвитку відмовився фінансувати російські проекти - це понад 20 мільярдів річних інвестицій. Плюс відтік капіталу з країни, який у першому півріччі наблизився до позначки в 75 мільярдів. Як пише оглядач Файненшл Таймс, "ахіллесова п'ята Путіна - фінансового походження", - йдеться у повідомленні видання.

Цитуючи РБК, Ехо зазначає, що найбільше постраждають Газпром і Роснефть, яким потрібні західні технології.

"Чверть всієї необхідної для видобутку сировини обладнання купується за кордоном, а експорт може бути обмежений у рамках заборони на постачання особливо важливих технологій. Більше того, за інформацією провідного наукового співробітника московського центру Карнегі Лілії Шевцової, нафтохолдинг мав намір цього року продати акції на 12 мільярдів доларів - і ці гроші вже включені в бюджет. Але в нинішній ситуації, - упевнена політолог, - продаж на зовнішньому ринку неможлива", - пише видання.

Нагадаємо нові санкції Євросоюзу, схвалені радою ЄС напередодні, набудуть чинності із завтрашнього дня, відразу після публікації в Офіційному журналі ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Через санкції Росія може втратити третину бюджету - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі