понеділок, 16 січня 2012 12:07

Через "газові" угоди Тимошенко бюджетники недоотримали тисячі гривень - Богословська

Через "газові" угоди Тимошенко бюджетники недоотримали тисячі гривень - Богословська

Через "газові" контракти, підписані екс-прем'єром Юлією Тимошенко, кожен працівник медичної та освітної сфер разом із студентством не доотримували по 31 340 гривень.

Про це на прес-конференції заявила голова тимчасової слідчої комісії з питань газових угод 2009 року нардеп-"регіонал" Інна Богословська.

Прес-конференція була присвячена триріччю підписання газових угод, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Збитки і не отримані прибутки від транзиту газу - це ці гроші, які не додали вчителям, лікарям, студентам, дитячим садочкам і т.д.. Цифри вражають. Якщо ми складемо до купи всіх працівників освіти, медицини і студентства, то ці 96 млрд грн збитків, які ми отримали в наслідок підписання газових угод у 2009 році, виходять на 31 тис 340 грн втрачених кожним представником цієї бюджетної сфери. Вони могли б отримати ці гроші, якщо б не було зраджено інтереси України під час підписання газових угод", - переконана вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не судитиметься з Росією через "газові" угоди: Приймуть "політичне рішення"

За підрахунками голови ТСК, якби гроші, втрачені у наслідок підписання газових контрактів, залишилися б в Україні і були розподілені на соціальні програми, а не пішли б до Росії, то кожен український громадянин отримав би по 2 100 гривень.

Також Богословська назвала підписані Тимошенко контракти "аферою на найвищому рівні" та "ганебною, зрадницькою угодою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін "не дуже зрозумів" вирок Тимошенко: Контракт підписувала не вона

"Жодна країна у світі, навіть найбільша, не може дозволити собі розкіш обслуговувати чужі інтереси за рахунок власного народу. А під час "газових" угод Тимошенко саме це і зробила: вона обслуговувала зовнішні інтереси і свої власні за рахунок інтересів власного народу. Коли ми приходимо до конкретного українця, який через аферу на найвищому державному рівні не отримує такі величезні гроші... а контракти підписані на 10 років. Якщо ми не спроможимося зараз переглянути ці контракти, то ми будемо мати такі збитки протягом ще 7 років", - наголосила вона.

Зараз ви читаєте новину «Через "газові" угоди Тимошенко бюджетники недоотримали тисячі гривень - Богословська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі