четвер, 14 квітня 2011 10:58

Богословська натякнула, що Тимошенко не уникнути тюрми за "газові угоди"

Богословська натякнула, що Тимошенко не уникнути тюрми за "газові угоди"

Голова тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин підписання газових угод, "регіоналка" Інна Богословська переконана, що розслідування "газової" справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко не забере багато часу.

"Ця кримінальна справа не повинна зайняти у Генеральної прокуратури багато часу, є всі факти і всі необхідні документи. І навіть юридично непідкована людина зрозуміє, що Тимошенко перевищила свою владу і підписала директиви, які на засіданні Кабінету міністрів не затверджувалися. Таким чином, вона повинна відповідати за ст. 365, ч.3. Кримінального кодексу України", - сказала голова ТСК.

За її словами, умови контракту, запропоновані Росією відкинули практично всі члени Кабміну Тимошенко.

"На умови, запропоновані Росією, категорично відмовилися піти всі члени уряду, у зв'язку з чим ці директиви не були проголосовані на засіданні Кабміну. ??Згідно із законодавством, прем'єр-міністр не мала права самостійно видавати директиви", - додала Богословська.

За словами депутата, сума збитків в 1,5 млрд грн, яка фігурує у постанові про порушення кримінальної справи, є мінімальною з усіх тих цифр і розрахунків, які були проведені фахівцями.

"До 19 січня 2009 року Україна імпортувала російський газ за ціною $179,5 за 1 тис. куб. и. Прагнучи стати президентом, лідер БЮТ підробила директиви і виторгувала для себе особисто один пільговий рік, але навіть у цей пільговий, передвиборний рік середня ціна за газ була на $ 60 1 тис. куб. м вище, ніж до цього. У результаті "московських угод" Росія отримала всі преференції від договору, а України - величезні втрати", - підкреслила народний депутат.

На її думку, соратники Тимошенко, щоб приховати ці факти, намагаються маніпулювати громадською думкою.

"Тимошенко як аферистка з великим стажем знову намагається обдурити людей і сказати, що при ній ціна була нижчою. Але договір вона підписала не на 2009 рік, а на 10 років, на 2009-2018 рр. І якби в результаті "харківських угод". Україна не отримала знижку на газ в $100 за 1 тис. куб. метри, сьогодні ситуація з енергозабезпеченням була б ще більш складна. Нагадаю, у другому кварталі 2011 р. ціна на імпортний газ складе $297,98 за 1 тис. куб. м, на третій квартал прогнозується $348, а на четвертий - $388. Це з урахуванням знижки. Без знижки, згідно до угод, які підписані за директивами Тимошенко, ми б купували газ по $397,98 за 1 тис. куб. м у другому кварталі, $ 448 дол - у третьому і $488 - в четвертому", - сказала Богословська.

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу відносно екс-прем'єра Юлії Тимошенко у зв'язку з підписанням газових угод 2009 року. У свою чергу, перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов переконаний, що справа проти Тимошенко сфабрикована.

Зараз ви читаєте новину «Богословська натякнула, що Тимошенко не уникнути тюрми за "газові угоди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі