вівторок, 28 травня 2024 19:53

Чехія підтримала право України бити по території РФ

Чехія підтримала право України бити по території РФ
Прем'єри обговорили військову співпрацю. Фото: Денис Шмигаль

Чехія підтримує право України атакувати російську територію.

На ініціативу з закупівлі снарядів для ЗСУ вже зібрали 1,6 млрд. Про це повідомив очільник уряду Денис Шмигаль після зустрічі у Празі з чеським колегою Петром Фіалою, передає Gazeta.ua.

"Для України важливо, щоб боєприпаси надходили вчасно, системно та згідно з графіком вже з червня", - наголосив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламентська асамблея НАТО закликала уряди дозволити Україні атакувати російську територію

Глави урядів обговорили спільні виробництва у сфері оборонно-промислового комплексу й посилення тиску на Росію. Йдеться про санкції, конфіскацію російських активів, формулу миру та актуальні питання співпраці.

Українська делегація прибула у Прагу на запрошення прем'єра Чехії. Там пройде широка робоча зустріч щодо потреб України спільно з лідерами Польщі, Латвії, Данії, Нідерландів, представниками США.

Союзники, які постачають зброю Україні, мають скасувати заборону на її використання для ураження військових об'єктів на території РФ.

Інакше Сили оборони не зможуть ефективно захистити територію України, особливо прикордонні райони, які жорстоко атакує агресор. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «Чехія підтримала право України бити по території РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі