середа, 28 листопада 2018 15:03

"Це провокація Порошенка" - Путін прокоментував напад на українські кораблі

"Це провокація Порошенка" - Путін прокоментував напад на українські кораблі
Путін вважає воєнний стан в Україні провокацією перед виборами. Фото із відкритих джерел.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що напад російських силовиків на українські судна у Керченській протоці - це провокація київської влади напередодні президентських виборів в Україні.

"Що стосується інциденту на Чорному морі: це провокація, безумовно, яка організована чинною владою, у тому числі президентом, напередодні президентських виборів в Україні в березні наступного року", - сказав Путін, передає "Інтерфакс".

"Невеликий інцидент у Чорному морі, і ввели військовий стан. Ну точно це робиться напередодні президентських виборів. Абсолютно очевидний факт, - додав. - У нього (Петра Порошенка, - ред.) є шанси не увійти навіть до другого туру. Тому потрібно щось робити, щоб ситуацію загострити і створити непереборні перешкоди для його конкурентів, перш за все, з опозиції".

При цьому Путін порівняв події 25 листопада із подіями 2014-го, коли Росія анексувала Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людмила Денісова попросила в уряду грошей для родин полонених моряків

"Тоді Крим вирішив приєднатися до Росії - це ж зовсім інша історія, масштабна. Або ж важкі події громадянської війни в Україні, на південному сході, на Донбасі із застосуванням з боку урядових військ важкої артилерії, навіть авіації".

При цьому, за словами Путіна, у вересні 2018-го такий же ж караван військових кораблів пройшов під Керченським мостом в Азовське море. Тоді вони, мовляв, виконали всі домовленості та вимоги.

"Що сталося зараз? Вони не відповідали взагалі на запити нашої прикордонної служби, увійшли в наші територіальні води. Звертаю увагу, що увійшли в наші територіальні води, які такими були до приєднання Криму до Російської Федерації, у тому місці, де ці територіальні води були завжди саме російськими", - каже він.

Вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти 3 кораблів ВМС ЗС України під час їхнього переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксира. У результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ у Керченській протоці поранення отримали 6 українських моряків.

Зараз ви читаєте новину «"Це провокація Порошенка" - Путін прокоментував напад на українські кораблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі