субота, 23 грудня 2023 20:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це небезпечніше за Трампа" - що відбувається у США і чи Україна отримає допомогу

"Це небезпечніше за Трампа" - що відбувається у США і чи Україна отримає допомогу
Дональду Трампу заборонили брати участь у виборах президента Сполучених Штатів.Фото: "Слово і діло"

Експрезиденту США Дональду Трампу заборонили брати участь у виборах президента Сполучених Штатів.

Ця ситуація впливає на кампанію Трампа. Однак в українців наразі є більші проблеми. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Олег Бєлоколос, директор Центру досліджень національної стійкості.

"Трамп може подати апеляцію і остаточним буде рішення Верховного суду. Але це буде на початку наступного року. Звісно, ця ситуація впливає на кампанію Трампа. Але є група його прибічників, на підтримку яких це не вплине. І вони за нього голосуватимуть. Але багато ще може статися, тому висновки робити зарано. Для нас зараз найважливіше те, що відбувається у Конгресі щодо затвердження допомоги нам. Питання в тому, щоб республіканці і демократи змогли прийти до домовленості. За цим треба слідкувати", – сказав Бєлоколос.

Підтримка надання допомоги Україні почала зменшуватися навесні. Це пов'язано з багатьма чинниками, додав експерт.

"Але американці наголошують на тому, що Європа має грати більш активну роль. Про це говорив ще Трамп, коли був президентом. Це тренд буде за будь-якого президента. І в Європі є позитивні сигнали у відповідь на такі тези. Нашій владі теж слід працювати у цьому напрямку. Тому що ситуація для людини в Оклахомі і Братиславі по-різному сприйматиметься. Часи, коли Європа ховалася за "ядерною парасолькою" Штатів пішла. І, ймовірно, незворотньо", – пояснив Бєлоколос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Криваві алмази та сіра нафта" - що Росії "поріже" новий пакет санкцій

Штати не збираються "йти" з Європи, наголосив експерт.

"Нещодавно Фінляндія та США уклали угоду про співпрацю з ціллю оборони. А це важлива країна для стримування Росії. Загалом, є позитивні і негативні моменти щодо підтримки України Штатами. Але є тенденції, які мають нас турбувати. І маємо з ними працювати", – уточнив Бєлоколос.

Дональду Трампу заборонили брати участь у виборах президента Сполучених Штатів. Суд Колорадо послався на 14 поправку до Конституції США через його дії після штурму Капітолія, який відбувся 6 січня 2021 року.

Наступні вибори президента США відбудуться 5 листопада 2024 року. На виборах 2020 року Джо Байден переміг експрезидента Дональда Трампа і може знову зустрітися з ним наступного року.

Зараз ви читаєте новину «"Це небезпечніше за Трампа" - що відбувається у США і чи Україна отримає допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі