субота, 02 квітня 2022 15:20

Це й наша війна - чому грузини їдуть воювати за Україну

Це й наша війна - чому грузини їдуть воювати за Україну
Росіянам треба раби, а не сусіди. Ні про жодне рівноправне партнерство не йдеться, вважає ексміністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі. Фото: Facebook

Україна має перемогти у війні з Росією, інакше далі окупаційні війська підуть у країни Балтії, Польщу й Грузію. Тому воїни-добровольці їдуть захищати незалежність України.
Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів ексміністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі. Він приїхав боронити Україну із своїми побратимами.

"У чому полягає мотивація таких людей як я? Це й наша війна. Не тільки тому, що ми це проходили 2008 року чи на початку 1990-х. Тут точиться боротьба між добром і злом, регресом і прогресом, між тиранією і демократією. Люди, які цінують прогрес, правду, незалежність мають стати разом з Україною.
Якщо Україна не переможе, то й ми пропадемо в Грузії. Далі черга дійде до країн Балтії і Східної Європи. Загроза не зупиниться, якщо не покласти цьому край тут", - сказав ексміністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Україні багато Чорнобаївок. Після перемоги розкажемо, куди і як ми відправляли росіян" – Роман Костенко

78% росіян думають, що наступною після України має бути Польща. А 30% вважають, що не Польща, а Грузія, додає Окруашвілі.

"У Росії є один підхід до всіх сусідніх країн. Ми це якось обговорювали з колишнім міністром оборони Польщі Радославом Сікорським, коли зустрічалися у 2005-2006 роках. Росіянам треба раби, а не сусіди. Про жодне рівноправне партнерство не йдеться. Плювати на вашу й нашу свободу, на боротьбу за те, щоб стати частиною європейської спільноти. Думають, що весь світ перед ними в боргу. А чому, якщо спитати? Не зможуть відповісти", - розповідає військовий.

Росіянам, які підтримують путінський режим, не варто шукати прихисток у Грузії, вважає колишній міністр оборони.

"Грузія – це гостинність. Якщо людині загрожує небезпека, маємо прихистити. Але дехто їде, бо не може зняти готівку в банкоматах у Росії. Або їхніх дітей призивають в армію. Водночас вони не висловлюються негативно ні про Путіна, ні про свій уряд, виправдовують дії РФ в Україні. Таких людей приймати не можна. Хай їдуть у Білорусь, Казахстан, Вірменію, де їм раді. Ще можуть поїхати на ті території, які контролюють. Ми також страждаємо від Росії, як і Україна. Вони мають це зрозуміти. Грузія для них не курорт і не прихисток у цьому випадку".

Інтерв'ю з ексміністром оборони Грузії Іраклієм Окруашвілі читайте на Gazeta.ua.

В Інтернаціональному легіоні, який створили в Україні після вторгнення російських окупаційних військ, служать добровольці з 52 країн. Вони з українськими військовими борються проти армії РФ. Зокрема, беруть участь в обороні Києва.

На 2 квітня росіяни втратили 17,8 тис. особового складу, за даними Генштабу Збройних сил України. Також окупанти продовжують втрачати техніку.

Зараз ви читаєте новину «Це й наша війна - чому грузини їдуть воювати за Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі