четвер, 10 червня 2010 09:50

Чалий: Україна передасть Керченський канал у спільне користування з Росією

Чалий: Україна передасть Керченський канал у спільне користування з Росією

Екс-заступник глави МЗС України Валерій Чалий вважає, що в результаті переговорів з РФ по делімітації української межі Київ передасть Керчь-Єникальський канал у спільне управління з Росією.

Про це він заявив в інтерв'ю ЛІгабізнесІнформ.

"Я точно знаю, що в переговорному процесі Росія ставила питання демаркації в залежність від рішення питання делімітації морських меж. Ми свою переговорну позицію змінили. Отримавши демаркацію, ми пішли на поступки Росії. Цей документ ще не оформлений, але політично це вже зроблено", - підкреслив він.

"Що це означає? Зараз опозиція критикує питання віддачі Тузли, але Тузлу ніхто не віддаватиме. Кордон пройде, я думаю, по адміністративному кордоні Радянського Союзу. Тому що, якщо влада зробить інший крок, це буде здача території, суверенітету. Зроблене буде наступне: просто Керчь-Єникальський канал передадуть у спільне керування разом з Росією. Від цього керченський порт і лоцманська асоціація втратять мільйони доларів", - резюмував Чалий.

Нагадаємо, раніше Президент Віктор Янукович заявив, що при проведенні процесу делімітації кожна з держав захищатиме свої інтереси. Янукович визнав, що переговори з цього питання будуть дійсно дуже складними. "Але їх потрібно проводити", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Чалий: Україна передасть Керченський канал у спільне користування з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі