середа, 19 травня 2010 18:39

Тузла на 100% залишиться українською територією - МЗС

Тузла на 100% залишиться українською територією - МЗС

Київ не має наміру йти на поступки в питанні розділення водного простору між Україною і Росією, але готовий йти на компроміс в економічній складовій.

Про це заявив керівник департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин.

"Ми наполягаємо на чіткому розподілі кордону, але ми готові на компроміс з економічною складовою. Ми готові шукати такі моделі, які дозволять російським судновласникам, зокрема кораблям під російськими прапорами, відчувати себе нормально проходячи цю протоку (Керченську - ред.)", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

Волошин підкреслив, що мова не йде "ні про яку здачі національних інтересів".

Він спростував інформацію, що з'явилася в деяких українських ЗМІ, про можливість відділення коси Тузла від української території в рамках делімітації водного простору між Україною і Росією.

"Тузла взагалі не обговорюється ... Я можу сказати на сто відсотків, що Тузла залишиться українською територією. Це українська територія і це питання взагалі не піднімається як такої", - сказав Волошин.

Говорячи про економічну складову, Волошин підкреслив, що українська сторона готова йти на компроміс, зокрема, розглядаючи різні моделі для проходження кораблів як РФ, так і третіх країн.

"Існують різні варіанти. За економічної складової ми готові йти на компроміс. По кордону наша позиція чітка і зрозуміла і вона ... перегляду не підлягає", - ще раз заявив він.

Волошин нагадав, що Україна в питанні розділення водних кордонів з Росією відстоює позицію проведення граничної межі за адміністративним поділом, що існував між республіками Радянського Союзу - Україною та Росією.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Тузла на 100% залишиться українською територією - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі