пʼятниця, 10 липня 2009 11:58

Бютівці, "нашоукраїнці" та "литвинівці" пішли з Ради

Бютівці, "нашоукраїнці" та "литвинівці" пішли з Ради
Лідери фракцій Верховної Ради не змогли домовитися про відновлення роботи парламенту в п"ятницю. Про це журналістам повідомила прес-секретар голови Ради Володимира Литвина Ольга Чорна.

За її словами, на засіданні погоджувальної ради Литвин запропонував розблокувати роботу парламенту, щоб поставити на розгляд декілька питань, зокрема, заслухати депутатські запити, дозволити представникам кожної фракції виступити зі своїм баченням ситуації, що склалася, продовжити сесію парламенту, розглянути законопроекти про підвищення рівня прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати та про обмеження депутатської недоторканості.

За її словами, фракція Партії регіонів відмовилася підтримати таку пропозицію, наполягаючи на необхідності першочергового позитивного голосування за підвищення прожиткового мінімуму.

Також лідери фракцій не домовилися про те, щоб закрити сесію в п"ятницю.

Депутати від фракцій Блоку Юлії Тимошенко, блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" і Блоку Литвина покинули зал засідань Верховної Ради.

Станом на 11:32 в залі залишилося 7 депутатів від Комуністичної партії і близько 30 - від Партії регіонів.

ПР продовжує блокувати трибуни і президію парламенту.

Таким чином депутати не дочекалися відкриття засідання Ради.

На пленарному тижні 7-10 липня парламент не провів жодного пленарного засідання.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував парламенту провести пленарні засідання 14-17 липня замість роботи в округах з виборцями.

Календарний план 4-ої сесії Ради передбачає проведення останнього пленарного засідання на цій сесії 10 липня.

Литвин виключає закриття 4-ої сесії 10 липня.

proUA
Зараз ви читаєте новину «Бютівці, "нашоукраїнці" та "литвинівці" пішли з Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі