четвер, 24 лютого 2011 09:08

БЮТ знайшов спосіб скасувати реформу Януковича

БЮТ знайшов спосіб скасувати реформу Януковича

Президент Віктор Янукович порушив процедуру при підписанні указу про проведення адмінреформи.

Про це сказано в поданні БЮТ до Конституційного суду.

Зокрема, в документі наголошується, що указ не був скріплений підписами прем'єр-міністра і міністра, відповідального за акт та його виконання.

"Враховуючи, що подання прем'єр-міністра щодо оптимізації центральних органів виконавчої влади президентові не надходило, указ не скріплений жодним підписом, крім підпису президента. Суб'єкт конституційного подання дійшов висновку, що президентом порушено вимоги ч. 2 ст. 19 Конституції, а саме здійснення повноважень способом, не передбаченим Конституцією і законом", - йдеться у конституційному поданні.

Крім того, депутати зазначають, що сама ліквідація органів виконавчої влади була проведена з порушенням процедури.

"Суб'єкт конституційного подання вважає, що назва органів виконавчої влади є частиною організації органів виконавчої влади. Будь-який інший документ, крім закону, не може змінювати назву органу виконавчої влади", - йдеться у конституційному поданні.

У той же час, заступник голови парламентського комітету з держбудівництва "регіонал" Олександр Черноморов сумнівається в позитивному рішенні КС.

"Всі погоджуються, що реформа потрібна, але дехто шукає формальний привід, щоб не дати їй здійснитися. Однак шансів виграти справу у опозиції немає. І не тому, що, як деякі опозиціонери кажуть, що Конституційний суд у нас керований, а тому, що будь-який управлінець в державі буде думати, що треба йти шляхом проведення реформ, а не гальмувати їх", - сказав депутат.

Нагадаємо, указ президента "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" було підписано 9 грудня минулого року. Він передбачав, зокрема, зменшення кількості міністерств з 20 до 16, а також скорочення кількості центральних органів влади майже вдвічі.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ знайшов спосіб скасувати реформу Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі