четвер, 17 лютого 2011 08:35

Янукович і Ко почали реалізовувати адмінреформу

Янукович і Ко почали реалізовувати адмінреформу

Кабінет Міністрів України скоротив 700 співробітників.

Про це газеті Сегодня розповів прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко.

"Ми вже скоротили 700 осіб. У кожному разі намагалися допомогти людині з працевлаштуванням. А тих, кого, наприклад, не звільнили, а понизили - залишили їм колишній оклад", - додав він.

Тим часом, у міністерстві економіки скорочення ще не почалися.

"У нас підвішений стан. Структуру міністерства та штатний розклад обіцяють лише до кінця лютого. Поки звільнили тих, кому до пенсії залишався рік або хто вже після пенсії працював, - розповіла одна із співробітниць міністерства. - Решту залишили. Але премій - а це могло бути до 30% окладу - не дають. А роботи дуже багато - на роботу приходимо до 8 і навіть о 7.30 ранку".

Дійшла хвиля скорочень і до МВС. За словами прес-секретаря відомства Вікторії Кушнір скорочення в міліції досягнуть 30%.

"Причому в першу чергу будуть скорочені вакансії (тобто посади незайняті людьми). Як у центральному апараті, так і на місцях. У даний час йде узгодження нової структури в Кабміні", - додала вона.

Скорочення торкнуться і Адміністрації президента. Так, за словами її голови Сергія Льовочкіна, кількість його заступників зменшиться до 3-х.

На Банковій подумують і над тим, щоб скоротити регіональні представництва органів виконавчої влади.

"Наприклад, в одній з областей в регіональному Держкомстаті працює 500 осіб. А витрати на нього більше, ніж на обласну державну адміністрацію. Можливо, тут необхідна оптимізація? Регіональне відділення фонду Держмайна, у тій же області, використовує бюджет у 3,5 млн грн на рік - це теж більше, ніж бюджет усієї ОДА. У фонді працюють 80 людей, які за весь 2010 рік продали майна всього на 1,5 мільйона гривень", - резюмував Льовочкін.

Раніше голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін заявляв, що в результаті адмінреформи витрати бюджету скоротяться на 1 мільярд гривень.

Зараз ви читаєте новину «Янукович і Ко почали реалізовувати адмінреформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі