вівторок, 22 квітня 2008 09:04

БЮТ відреагував на ультиматум лідера НУ-НС

БЮТ відреагував на ультиматум лідера НУ-НС
Блок Юлії Тимошенко вважає заклик голови фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" у Верховній Раді В"ячеслава Кириленка відмовитися від ідеї передачі повноважень Президента Раді наслідком його непоінформованості про суть змін Конституції.

Про це сказано в повідомленні прес-служби БЮТ.

Блок вважає, що заява Кириленка містить радикальне несприйняття самої ідеї внесення змін до Конституції.

"Фракція Блоку Юлії Тимошенко повідомляє, що проводить відкриті консультації з партнерами по демократичній коаліції щодо внесення змін до Основного закону. Переважна більшість членів фракції НУНС підтримують наші ідеї й партнерські ініціативи, так само як ми підтримуємо їхні ідеї й ініціативи щодо прийняття нової Конституції", - сказано в повідомленні.

При цьому БЮТ вважає за можливе обґрунтуванням позиції Кириленка свідому спробу внести розкол у коаліцію.

"Ми вже не говоримо про безпідставні випади лідера фракції НУНС на адресу парламентаризму й парламентської республіки в цілому. Сьогодні вже всім очевидно, що парламентська форма правління незрівнянно краща, ніч нинішнє безвладдя. Ми не забираємо повноважень у Президента, як намагається це подати В"ячеслав Кириленко, - ми виступаємо за ліквідацію хаосу в державі", - заявляє блок.

При цьому БЮТ упевнений у внесенні оптимальних змін у Конституцію найближчим часом і схоронності цілісності коаліції.

Раніше Кириленко закликав Блок Юлії Тимошенко відмовитися від ідеї передачі повноважень Президента парламенту.

Прем"єр-міністр, лідер блоку свого імені Юлія Тимошенко прогнозує прийняття Радою в травні в першому читанні змін до Конституції, які передбачають перехід на парламентську форму правління.

Партнер БЮТ по коаліції НУНС виступає проти встановлення парламентської республіки, в умовах якої скорочуються повноваження Президента, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ відреагував на ультиматум лідера НУ-НС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі