пʼятниця, 12 грудня 2008 13:50

БЮТ не здивований несприйняттям Ющенком новоствореної коаліції

Для фракції БЮТ не є несподіванкою несприйняття Президентом України Віктором Ющенком новоствореної коаліції. Про це журналістам у кулуарах ВР заявив голова фракції БЮТ Іван Кириленко. "Для нас це не стало несподіванкою. Сталося так, як сталося. Ми залишаємося прихильниками тих принципів, які були. Тому зараз відповідальне рішення ухвалить фракція (НУ-НС), яка збереться о 14:00. Ми дуже добре це знаємо. Ми сподіваємося, що більша частина все-таки підтримає те, під чим вона розписалася, – демократичний шлях розвитку України, розблокування роботи парламенту, подолання наслідків кризи, яка вже охопила Україну", - сказав Кириленко. Він наголосив, що ВР працює "дуже ефективно".

Кириленко також звинувачує Президента України Віктора Ющенка в бажанні створити коаліцію з Партією регіонів. "Коли глава держави заявив, що виступає проти коаліції між БЮТ, НУ-НС і Блоком Литвина, тоді він показав, за який формат більшості виступає насправді. Якщо йдеться про переформатування, то не йдеться про те, що БЮТ це ініціює… Ми не зацікавлені в переформатуванні коаліції. Всім відомо, що Секретаріат президента і сам Ющенко давно бажали створити на початку каденції нинішньої ВР коаліцію з Партією регіонів - вони хотіли об"єднати Партію регіонів і "Нашу Україну", можливо ще з кимось іншим. БЮТ категорично заявляє, що якщо говорити про інший формат коаліції, то це не відноситься до нас. Ми послідовні, ми не створюватимемо коаліцію з Партією регіонів", - сказав Кириленко, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ не здивований несприйняттям Ющенком новоствореної коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі