вівторок, 06 березня 2007 12:08

БЮТ і "Наша Україна" виходять із конституційної комісії

Блоки Юлії Тимошенко і "Наша Україна" мають намір відкликати своїх представників зі складу конституційної комісії Верховної Ради. Про це повідомляє прес-служба НУ з посиланням на заяву лідера фракції НУ в парламенті В"ячеслава Кириленко.

Згідно з повідомленням, представники об"єднаної опозиції не братимуть участь в засіданні конституційної комісії Верховної Ради, під головуванням віце-спікера Адама Мартинюка 6 березня.

"Я вважаю, що сьогодні парламент не може не тільки прийняти зміни в Основний закон України, але навіть обговорити їх", - сказав Киріленко.

Він нагадав про ініціативу Президента Віктора Ющенка про створення конституційної комісії, до складу якої повинні були увійти не тільки народні депутати, але і провідні юристи, політологи, представники позапарламентських політичних сил.

"Проте правляча "антикризова" коаліція не підтримала ініціативу Президента і не надала своїх представників до складу цієї комісії", - відзначив Кириленко.

В той же час, парламентська більшість створила свою конституційну комісію, яка, за словами парламентарія, має на меті узурпацію процесу обговорення змін Конституції на рівні трьох парламентських фракцій.

Кириленко також відзначив, що НУ і БЮТ планують зареєструвати нову постанову про відгук представників об"єднаної опозиції з складу конституційної комісії.

22 лютого Верховна Рада створила тимчасову спеціальну комісію для роботи над законопроектами про внесення змін до Конституції, прийнявши відповідний проект постанови.

Керівником комісії депутати вибрали першого заступника голови Верховної Ради Адама Мартинюка, його заступником - депутата від фракції "Наша Україна" Миколи Онищука, пише "Газета по-киевски".



Зараз ви читаєте новину «БЮТ і "Наша Україна" виходять із конституційної комісії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі