понеділок, 21 грудня 2020 19:07

Буславець після публікацій НАБУ подала у відставку

Перша заступниця міністра енергетики Ольга Буславець написала заяву про звільнення. Про це вона повідомила у Facebook.

"Ухвалила таке рішення. Зараз коментарів щодо причин та подальших планів не буде. Але далі обов'язково буде...", - написала заступниця міністра.

 

Раніше Національне антикорупційне бюро в рамках справи "Роттердам+" опублікувало фрагмент перехопленої у березні-квітні розмови топменеджера компанії ДТЕК олігарха Ріната Ахметова та іноземної особи про жінку-кандидатку на посаду очільника Міненерго. Згодом на посаду т.в.о. призначили Ольгу Буславець.

Топменеджер ніби-то говорить, що "є кандидат, жінка, з якою у нас добрі відносини... якщо за неї проголосують - це достатньо полегшить наше життя", "вона - моя остання надія", "нам потрібен хтось, хто може консолідувати все це, потоки та різних людей в секторі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помічника Зеленського таємно возять на Maybach у маєток Ахметова

Слідство зафіксувало факти, які можуть свідчити про вплив групи компаній — ініціатора запровадження "Роттердам+" — на кадрові призначення у владі. Наслідком чого стала кардинальна зміна позиції профільного міністерства у питанні відшкодування збитків, завданих державі через дію формули.

А це впродовж 2016-2017 років щонайменше 18,87 млрд грн.

2015-го представники групи приватних теплогенеруючих компаній почали тиснути на керівництво НКРЕКП, щоб воно включило до тарифу на електроенергію, що виробляли ТЕС цієї групи, видатки, які насправді не здійснювалися. А саме — витрати на доставку та перевалку вітчизняного енергетичного вугілля в Україну з портів у Європі задля погашення власних кредитів групи коштом споживачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активіст розповів, у чому Зеленський і Порошенко однакові

Ольга Буславець у 2015-2020 роках була на посадах директорки Департаменту електроенергетичного комплексу та генеральної директорки Директорату енергетичних ринків Міністерства енергетики та вугільної промисловості. У квітні-листопаді цього року - в.о. міністра енергетики. Після чого стала першою заступницею міністра.

Зараз ви читаєте новину «Буславець після публікацій НАБУ подала у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі