середа, 04 квітня 2007 10:00

Буш: поїздка Ненсі Пелозі до Сирії - це загравання з терором

Президент США Джордж Буш у вівторок звинуватив спікера Палати представників американського конгресу Ненсі Пелозі в підтримці спонсора тероризму у зв"язку з відвідинами очолюваною нею делегацією Сирії. На думку Буша, спробами вести діалог з Дамаском Пелозі посилає "небезпечні сигнали".

"Фотографування і/або зустрічі з президентом Ассадом примушують його уряд думати, що вони - частина нормальної світової спільноти", - заявив Буш, - "тоді як насправді, вони - держава-спонсор тероризму". Буш зарахував Сирію до "осі зла" в своєму зверненні про положення справ у країні 29 січня 2002 року.

За його словами, зустрічі з численними високопоставленими американцями так і не переконали сірійського президента Башара Ассада узяти під контроль діяльність ХАМАС і "Хезболлах", що мають представництва в Сирії, припинити дестабілізацію Лівана й надання сірійській території для транзиту іноземних бойовиків до Іраку. За словами Буша, останнім, хто намагався це зробити був Колін Пауелл в 2003 році.

У вівторок Пелозі відвідала Старе місто Дамаску і навіть одну з мечетей, куди увійшла з покритою хусткою головою. В середу мали відбутися її офіційні переговори з Башаром Ассадом, посилаючись на Associated Press повідомляє Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «Буш: поїздка Ненсі Пелозі до Сирії - це загравання з терором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі