четвер, 27 лютого 2014 14:08

Майбутнє АРК визначать на всекримському референдумі

Автор: ru.tsn.ua
 

Прес-секретар Голови Верховної Ради АРК Оксана Корнійчук повідомила, що Президія Верховної Ради АРК виступила із зверненням до жителів автономії.

"Кримчани, в результаті неконституційного захоплення влади в Україні радикальними націоналістами за підтримки збройних бандформувань мир і спокій у Криму поставлено під загрозу. Вчорашнє зіткнення біля будівлі кримського парламенту, що призвело до кровопролиття та людських жертв - це результат розгулу політичного екстремізму і насильства, що захлеснув країну. Україна скочується до цілковитого хаосу, анархії та економічної катастрофи. У цих умовах Верховна Рада АРК як вищий представницький орган влади в АРК, спираючись на волевиявлення кримчан, які її обрали, бере на себе всю відповідальність за долю Криму. Слідуючи основоположних канонів демократії, Президія кримського парламенту вважає єдиним можливим шляхом виходу з ситуації, що склалася застосування принципів прямого народовладдя. Переконані, що тільки проведення загальнокримського референдуму з питання удосконалення статусу автономії та розширення її повноважень дозволить кримчанам самим без зовнішнього тиску і диктату визначити майбутнє автономії", - йдеться у зверненні.

Президія звернулася до депутатів Верховної Ради АРК незалежно від національності та політичної приналежності із закликом в ці важкі для Криму дні проявити готовність пожертвувати особистими амбіціями заради ухвалення доленосних для всіх жителів півострова рішень.

"Настав час наповнити новим змістом фундаментальний принцип багатонаціонального кримського суспільства, накресленого на гербі автономії "Процвітання в єдності". Так переможемо!", - підкреслюється у зверненні.

Зараз ви читаєте новину «Майбутнє АРК визначать на всекримському референдумі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі