середа, 20 жовтня 2021 17:20

Британські журналісти опублікують розслідування про агентів Росії, яких покривають в Офісі президента – нардеп

Британські журналісти опублікують розслідування про агентів Росії, яких покривають в Офісі президента – нардеп
Нардеп Соломія Бобровська: "Міжнародні розслідування створюватимуть дискомфортні умови роботи у співпраці із західними партнерами"

Найближчим часом відбудеться презентація розслідування британських журналістів про те, як Росія, за допомогою своїх агентів у регіональних елітах, повертає свій вплив на Україну.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі написала Соломія Бобровська, народний депутат України, секретар Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Згодом в коментарі для видання Еспресо.Захід народна депутатка підтвердила цю інформацію.

"Я отримала інсайдерську інформацію, що британські журналісти готують до публікації серію розслідувань про ситуацію в Україні, - каже народна депутатка України Соломія Бобровська. - В основному вони стосуватимуться олігархату та корупції. У поле зору потрапили кримінальні кола та наші "еліти", які співпрацюють з Росією за дозволу та сприяння окремих представників Офісу президента. Дочекайтеся вівторка і все побачите", - зазначила Бобровська.

На думку Бобровської, такі міжнародні розслідування впливають на співпрацю із західними партнерами.

"Це досить сильно може вплинути на нашу міжнародну політику. Точно будуть дискомфортні умови роботи у співпраці із західними партнерами", – додала депутат.

Нагадаємо, на початку жовтня журналісти "Слідства.Інфо" опублікували розслідування щодо ймовірної причетності президента України Володимира Зеленського та його оточення до створення мережі офшорних компаній задля уникнення сплати податків.

Автори дослідили 12 мільйонів конфіденційних файлів, отриманих із витоку інформації про офшори, який отримав назву Pandora papers.

Журналісти з'ясували, що починаючи з 2012 року офшори власників і засновників "Кварталу-95" нібито отримали 40 мільйонів доларів від компаній, пов'язаних із олігархом Ігорем Коломойським.

Про можливу причетність Володимира Зеленського до створення офшорних компаній написали також і провідні медіа планети – Aljazeera, BBC, Washingtonpost, France24.

Зараз ви читаєте новину «Британські журналісти опублікують розслідування про агентів Росії, яких покривають в Офісі президента – нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі