середа, 05 грудня 2012 16:53

Бригінець сподівається, що наступна Рада буде дуже складною і конфліктною

Бригінець сподівається, що наступна Рада буде дуже складною і конфліктною
Фото: ukr.obozrevatel.com

Новообраний народний депутат від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Бригинець вважає, що наступна Верховна Рада буде конфліктною, адже, якщо парламент буде саме таким, то в державі знизиться рівень корупції.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua, коментуючи низький показник України в рейтингу Transparency International в боротьбі із корупцією.

"Сподіваюсь, що цей парламент, який буде дуже складний і дуже конфліктний, і буде він таким саме завдяки тому, що в ньому буде мінімум корупції. Там де є корупція, там немає конфлікту, тому що є домовленість всіх сторін, і всі знають, що робиться", - пояснив свою позицію опозиціонер.

"Саме тому в тих країнах, де є корупція, там не має ніяких конфліктів, бо є домовленості всіх сторін: "Ти мені платиш стільки, а я роблю стільки". А коли цієї домовленості не має, і все треба робити по закону, то такого не буде", - зауважив Бригинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Компартії заявили, що ставку слід робити на внутрішній ринок

Також політик вважає, що питання існування корупції не в ментальності: "От наприклад, Грузія теж була корупційною країною, як і всі інші, але прийшла людина, яка вирішила побороти корупцію, і їй це вдалося. Я не кажу, що народ був задоволений, бо якщо є корупція, то вона пронизує все суспільство, і для багатьох вона зручна".

"Багато хто міг би відстоювати на своєму рівні свої права у боротьбі із корупцією, але в більшості випадків, якщо ти не попадаєш в корупційну схему. Тобто в нашому суспільстві корупція не лише дозволяє наживатися верхівці країні і паралельно годує є частиною влади, але вона ще є відповідною змазкою в суспільстві", - додав він.

Окрім того, за його словами, "саме тому в нашій країні більшість грошей — тіньова економіка, адже корупція і тіньова економіка дуже пов'язані".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів побоюються зустріти 2013-й рік без держбюджету

Нагадаємо, згідно з цьогорічним результатом індексу сприйняття корупції в дослідженні міжнародної недержавної організації з боротьби з корупцією Transparency International, Україна набрала лише 26 балів зі 100 можливих. Цей показник нижче за показники Нігерії та Кенії.

Минулорічний показник України складав 27 балів (2,3 бали за старою методологією). Найголовнішими чинниками зростання корупції, на думку експертів Transparency International, стала бездіяльність Національного антикорупційного комітету при президенті.

Зараз ви читаєте новину «Бригінець сподівається, що наступна Рада буде дуже складною і конфліктною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі