понеділок, 07 травня 2012 15:09

Боротися з корупцією в Україні можна було би за прикладом Білорусі - експерт

Боротися з корупцією в Україні можна було би за прикладом Білорусі - експерт
Сергій Таран:Якщо порівняти, як почуваються білоруські та українські олігархи, то це дві великі різниці. Фото: ua.glavred.info

У боротьбі з корупцією в Україні президент Віктор Янукович міг би використати досвід Білорусі.

Таку думку висловив політичний експерт Сергій Таран у ефірі "Ера FM".

"Якщо говорити про досвід інших країн, то для України Януковичу можна було би застосувати досвід, але не російський. Якщо ми подивимося за рейтингами корупції, то Росія та Україна насправді дуже близько стоять одне до одного. Можна спробувати застосувати білоруський досвід боротьби з корупцією. Там справді були досить серйозні антикорупційні заходи. Білорусь, наприклад, за інвестиційною привабливістю зараз стоїть поряд з Польщею, попри те, що у них досить серйозні проблеми з демократією", - сказав він.

За його словами, президент Білорусі Олександр Лукашенко провів у країні антикорупційні заходи, які у тому числі полягали у "абсолютно жорстокому нищенні класу олігархів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У травні бензин може подешевшати на 20-30 копійок - експерт

"Якщо порівняти, як почуваються білоруські та українські олігархи, то це дві великі різниці ... Тому Януковичу можна було би такий досвід застосувати, якщо він вже так любить авторитарні засоби. Але для цього потрібно проявляти серйозну політичну волю. У тому числі до свого оточення", - зауважив Таран.

У свою чергу, президент Творчого об'єднання "ТОРО" - контактної групи в Україні "Transparency International" Олексій ХмараХмара додав, що в Білорусі державні службовці найвищого рангу стали по суті тими ж самими олігархами.

Зараз ви читаєте новину «Боротися з корупцією в Україні можна було би за прикладом Білорусі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі