четвер, 05 березня 2020 18:41

Бородянський пояснив, чому не захотів очолити міністерство

Бородянський пояснив, чому не захотів очолити міністерство
Бородянський заявив про незгоду з поділом міністерства. Фото: СПЖ

Колишній міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський відмовився очолити міністерство у новому складі уряду через незгоду з поділом відомства.

"Я відмовився від пропозиції очолити міністерство через фундаментальну незгоду з поділом міністерства, тому що це відкине нас мінімум на рік від старту змін у всій гуманітарній сфері: спорт знову буде розглядатися не як частина гуманітарного простору держави, що і спричинило сьогоднішнє, м'яко кажучи, нерозуміння неймовірного впливу спорту на виховання, на створення культурного простору, на формування держави", - написав Бородянський у Facebook.

Він подякував команді Мінкульту і колегам по уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новообраний Кабмін провів перше засідання

"Сім місяців тому, перед тим, як прийняти пропозицію приєднатися до роботи в уряді, я задав собі питання: навіщо мені бути міністром. Тоді моя відповідь самому собі був такий: є вікно можливостей побудувати систему, яка дозволить створити середовище для розвитку культурного капіталу українців, який є основою розвитку будь-якого суспільства і держави", - додав Бородянський.

Євросоюз готовий співпрацювати з новим урядом України та допомагати у продовженні реформ, які почали під керівництвом Олексія Гончарука. Про це йдеться у заяві речника ЄС Пітера Стано.

Зараз ви читаєте новину «Бородянський пояснив, чому не захотів очолити міністерство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі