вівторок, 04 грудня 2007 08:37

Бойко розповів Ющенку про газові переговори у Росії

Президент Віктор Ющенко обговорив з міністром палива й енергетики Юрієм Бойком хід переговорів щодо формування ціни на газ. Про це повідомила прес-служба Президента.

Бойко ознайомив Ющенка із пропозиціями щодо формули ціни на газ і на послуги транзиту в 2008 році.

Раніше Бойко прогнозував, що 19-25 листопада суб"єкти господарювання підпишуть контракти про поставки імпортного природного газу в Україну.

15 листопада на переговорах у Москві Україна й Росія погодили принципи формування ринкових цін на імпортний природний газ на середньострокову перспективу.

Раніше повідомлялося, що країни ведуть переговори про поетапний перехід до ринкових цін і тарифів при поставках газу в Україну і його транзит територією країни в 2011 році.

З 2007 року Україна одержує природний газ по 130 доларів за тис. куб. м на кордоні України й Росії, що на 36,8% більше ціни газу, який було одержано в 2006 році (95 доларів за тис. куб. м).

Ексклюзивним постачальником газу є компанія "РосУкрЕнерго", яка закуповує весь обсяг палива в дочірньої російському "Газпрому" компанії "Газпром експорт" і транспортує до кордону України й Росії.

На кордоні України й Росії газ в "РосУкрЕнерго" купує спільне підприємство "Укргаз-Енерго" і продає його промисловим підприємствам і теплокоммуненерго, а також реалізує його "Нафтогазу України" для потреб населення, ТКЕ й бюджетної сфери.

Цього року Україна не закуповує газ російського походження, маючи домовленості з Узбекистаном про поставки через "РосУкрЕнерго" 7 млрд. куб. м газу в рік і з Казахстаном про поставки 8,5 млрд. куб. м газу за рік, а також з Туркменістаном про поставки 42,5 млрд. куб. м газу за рік, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Бойко розповів Ющенку про газові переговори у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі