четвер, 03 листопада 2016 15:00

Богомолець, Сироїд і Загорій потрапили в топ-10 заможних інтелектуалів

Отримати високі прибутки народним депутатам допомагає не лише підприємницька діяльність членів родини, але й власний інтелект. Такими є результати дослідження декларацій, опублікованих народними обранцями.

У дослідженні, проведеному Центром політичного консалтингу для РБК-Україна, йдеться про окрему категорію парламентаріїв, які задекларували так звану інтелектуальну власність, до якої належать авторські права, патенти, винаходи. Серед топ-10 депутатів, які мають інтелектуальну власність, виявилися представники різних фракцій та груп.

 

Більше всього об'єктів авторського права у члена БПП, голови комітету з питань охорони здоров'я, за сумісництвом, відомого барда Ольги Богомолець. Вона задекларувала 150 об'єктів авторського права, а також 11 винаходів і 10 торговельних марок. Трохи відстав від неї музикант Євген Рибчинський з депутатської групи "Воля народу", який задекларував 135 об'єктів авторського права та 5 торгових марок.

Чемпіоном у категорії "торговельна марка" виявився Гліб Загорій (БПП), зареєструвавши 41 торговельну марку та 26 патентів. На другому місці член "Самопомочі" Ігор Діденко із 36 торговельними марками. Найбільш "винахідливий" депутат, згідно з дослідженням, - Денис Дзензерський із "Народного фронту". У нього 27 патентів та 6 торговельних марок.

Також у рейтинг потрапили члени БПП Олександр Співаковський (23 об'єкти авторського права) і Богдан Дубневич (22 об'єкти авторського права). Аутсайдерами рейтингу стали Ігор Шурма ("Опозиційний блок") та Оксана Сироїд ("Самопоміч"), які мають 4 та 3 об'єкти авторського права відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Богомолець, Сироїд і Загорій потрапили в топ-10 заможних інтелектуалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі