вівторок, 22 січня 2008 20:42

Богатирьова картає себе за 2004 рік

Підготовка візитів на рівні засідань міждержавних комісій покладена на секретарів таких комісій, зокрема, секретарів РНБО.

Так секретар РНБО Раїса Богатирьова пояснила те, що саме вона, а не прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, поїде до Москви готувати майбутній візит президента Віктора Ющенка.

"Такі візити на рівні засідань міждержавних комісій, а тим більше наш президент зустрічатиметься з президентом РФ, обов"язки підготовки покладені на секретарів таких комісій. Секретарями комісій є секретарі РНБО", - сказала вона в ефірі каналу "1+1".

На питання про порядок денний засідання комісії, Богатирьова заявила: "Це буде коло питань, які готуються і на експертному рівні, і на рівні керівників МЗС. Попередній порядок денний буде готовий до кінця тижня".

На питання, чи обговорюватимуться під час візиту питання мови, Голодомору та УПА, з яких Росія останнім часом висловлює невдоволення і критику, Богатирьова сказала:

"Я думаю, що для успішного діалогу треба знайти і запропонувати такий перелік питань, який можливо нагально, терміново і для взаємопорозуміння обох країн вирішити. Саме такий порядок денний буде запропонований".

На уточнення, то чи будуть розглядатися зазначені конфліктні питання, секретар РНБО зазначила: "Можливо, на експертному рівні ми будемо обговорювати і такі питання. Але це все з"ясується в робочому порядку".

Коментуючи критику Партії регіонів листа керівників держави з ініціативою про приєднання України до плану дій щодо членства в НАТО, Богатирьова заявила, що її позиція збігається з позицією президента:

"Вступ до НАТО і референдум буде проведено у той час, коли країна буде готова. За наслідками референдуму буде прийматися відповідне рішення".

"Зараз мова про питання вступу не йде. Мова йде про приєднання до плану дій, які б могли запровадити в Україні певні стандарти", - додала вона.

При цьому Богатирьова зазначила, що "зараз не можна покладатися на політичну кон"юнктуру, треба бути послідовними в діях, які пропонують влада і державні органи".

На зауваження, що позиції президента і Партії регіонів щодо НАТО різняться, а сама Богатирьова є одночасно членом влади і членом "Регіонів", секретар РНБО заявила:

"Позиція, яку я оприлюднила, збігається з позицією президента і з тим положенням, яке приймає Партія регіонів – вступ до НАТО за наслідками референдуму".

На питання, яким був останній аргумент для ухвалення рішення про обіймання посади секретаря РНБО, Богатирьова сказала: "Ті завдання, що є в політичних програмах багатьох партій, якраз і зосереджується в такому органі, як РНБО".

На питання, чи не соромно їй, як держчиновнику, за її колишню участь у з"їзді депутатів у Сєвєродонецьку у 2004 році, секретар РНБО заявила: "На хвилі політичних протистоянь є багато моментів, за які люди можуть потім себе картати". На майбутньому з"їзді Богатирьової, за її словами, не буде. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова картає себе за 2004 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі