четвер, 23 серпня 2012 10:49

Близько тисячі людей зібрались на Хрещатику на церемонію підняття державного прапора
11

Фото: Марина Фролова

Центральну вулицю столиці Хрещатик перекрили через підняття  державного прапору.

Зранку голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов піднімав державний стяг над будівлею адміністрації на честь Дня державного прапора України. Ця подія зібрала близько тисячі осіб, які тримають українські державні прапори у руках і стоять по обидві сторони Хрещатика.

Одночасно у десятій ранку державний прапор піднімав президент України Віктор Янукович біля будівлі Адміністрації президента. Також прапори підняті одночасно в усіх районах міста.

Муніципальний оркестр грав пісню "Як тебе не любити, Києве мій?". Під цю музику вийшов голова КМДА Попов на секретар Київради Галина Герега. Потім заграв державний гімн, Попов почав підспівувати, як і люди у натовпі, підняли прапор.

"В усі часи, в усіх країнах, державний прапор залишався однією зі святинь. Він об'єднує український народ. В Києві вперше офіційний стяг, освячений у Софійському соборі, був піднятий саме 24 серпня 1990 року у цьому місці", - сказав Попов.

Після цього він вручив паспорти громадян України одинадцятикласникам з різних районів Києва. Після цього Хрещатик перекрили - ним пройшов оркестр МВС України. Під його музику спеціальний батальйон внутрішній військ МВС продемонстрував навички володіння зброєю.

Зараз ви читаєте новину «Близько тисячі людей зібрались на Хрещатику на церемонію підняття державного прапора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі