субота, 12 лютого 2022 16:32

Блінкен зателефонував Лаврову: що обговорювали

Блінкен зателефонував Лаврову: що обговорювали
Політики обговорили загрозу вторгнення РФ до України. Фото: Reuters

Держсекретар США Ентоні Блінкен і глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров провели телефонну розмову.

Зокрема, вони обговорювали загрозу вторгнення до України та "гарантії безпеки", повідомляє пресслужба Білого дому та російська інформагенція "ТАСС".

"Секретар чітко дав зрозуміти, що дипломатичний шлях до врегулювання кризи залишається відкритим, але це вимагатиме від Москви деескалації та участі в добросовісних дискусіях. Він повторив, що якщо Москва піде на шлях агресії та вторгнеться в Україну, це призведе до рішучої, масованої та єдиної трансатлантичної відповіді", - йдеться у повідомленні Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії звинувачують Захід через розповсюдження дезінформації

Лавров заявив Блінкену, що пропагандистська кампанія США про "російську агресію" проти України має провокаційні цілі, а реакція США та НАТО на пропозиції РФ щодо гарантій безпеки ігнорує ключові для Москви положення.

Також на думку глави МЗС РФ заяви про російську агресію проти України нібито заохочують українську владу до саботажу Мінських угод.

Сьогодні, 12 лютого, президент США Джо Байден зателефонує президенту Росії Володимиру Путіну ввечері за московським часом.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен зателефонував Лаврову: що обговорювали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі