субота, 05 листопада 2022 01:18

Блінкен пообіцяв катастрофу для РФ і Путіна у разі застосування ядерної зброї

Блінкен пообіцяв катастрофу для РФ і Путіна у разі застосування ядерної зброї
Держсекретар США Ентоні Блінкен відповів на ядерний шантаж Путіна. Фото: Укрінформ

Будь-яке застосування ядерної зброї буде катастрофою для Володимира Путіна та для Росії.

Країни G7 та США разом реагують на останні ескалації з боку Росії та твердо стоять на позиції України, на зустрічі країн "Великої сімки" заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

"Коли президент Путін заявив, що Україна виготовляє так звані "брудні бомби" на трьох об'єктах, Україна звернулася до МАГАТЕ з проханням провести розслідування. Учора експерти розвінчали хибну заяву", – заявив Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Велика сімка" попередила Лукашенка

Він подякував за зусилля ООН та Туреччини щодо повернення Росії до Чорноморської зернової ініціативи. Однак зазначив, що міжнародне співтовариство посилає Москві чіткий сигнал про те, що їй слід перестати використовувати голод як козир і продовжити зернову угоду задовго до того, як вона закінчиться наприкінці цього місяця.

"Президент Путін, здається, вирішив, що якщо він не зможе захопити Україну силою, він намагатиметься змусити її підкоритися. Це просто останній злочин, який президент Путін вчиняє проти народу України", – каже Блінкен.

Країни "Великої сімки" зробили заяву за підсумками термінового засідання через російські терористичні обстріли України.

Президент РФ та всі винні будуть притягнуті до відповідальності.

З Путіним не може бути жодного діалогу. Він не має майбутнього, відчуває "наближення фіналу", заявив Володимир Зеленський на зустрічі з G7.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен пообіцяв катастрофу для РФ і Путіна у разі застосування ядерної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі