пʼятниця, 21 грудня 2012 13:40

Біля міськради Одеси все спокійно. Міліції дорікають відсутністю затриманих

Автор: Фото: dumskaya.net
  Використані газові балончики на місці сутички
Використані газові балончики на місці сутички

ВО "Свобода" спільно з підприємцями на знак протесту проти діяльності Одеської міськради штурмували адмінбудівлю. Це сталося після того, як на сесію міськради не було допущено народного депутата України від ВО "Свобода" Павла Кириленка, повідомляється на сайті "Свободи".

"Кириленка делегували на сесію міськради для висловлення позиції громади. Однак охорона порушила Закон України "Про статус народного депутата України" й Конституцію України та почала у жорсткій формі перешкоджати депутату в його діяльності. Аби допомогти своєму обранцю, близько півтори сотні обурених активістів вдалися до штурму міської ради. Однак охорона застосувала проти громади та нардепа сльозогінний газ та водомети", - йдеться у повідомленні партії.

За словами прес-служби "Свободи", міський голова, уникаючи відповідальності та гніву громади, втік із місця події.

Кириленко мав намір виступити на сесії із заявою щодо знищення середнього класу, ситуації навколо ринків "Привоз" та "7-й кілометр", а також проти українофобської позиції влади в питанні перейменування вулиці Івана та Юрія Лип.

Потестувальників поливали на морозі:

Зараз ситуація стабілізувалася, пише Думская. Як заявив на сесії міськради начальник міськуправління внутрішніх справ Володимир Босенко, "інцидент локалізовано". Він не зміг відповісти на запитання одного з депутатів про кількість затриманих. Щодо дій міліції під час атаки, то, за його словами, вони стануть предметом прокурорської перевірки. А "Беркут", говорить офіцер, не застосовувався тому, що це суперечить новому Кримінально-процесуальному кодексу.

Зараз ви читаєте новину «Біля міськради Одеси все спокійно. Міліції дорікають відсутністю затриманих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

148

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі