пʼятниця, 24 вересня 2021 13:18

Більшість жителів ОРДЛО проявили спротив виборам до Держдуми - експерт

Більшість жителів ОРДЛО проявили спротив виборам до Держдуми - експерт
740 тис. РФ паспортів видали мешканцям ОРДЛО. Фото: pravda.com.ua

Уповноважена Верховної Ради із прав людини Людмила Денісова заявила, що участь у виборах до російської Держдуми взяли 230 тис. жителів тимчасово окупованих Луганщини й Донеччини.

Цим людям видали паспорти РФ. Також 150 тис. працівників бюджетної сфери й студентів обов'язково реєструвалися на російському порталі на вибори до Держдуми. За інформацією Денісової загалом майже 380 тис. осіб з окупованих територій брали участь у російських виборах, розповів Gazeta.ua військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

"За оцінками РФ кількість виборців менша. Виконавчий директор агентства "Россия сегодня" Кирило Вишинський заявив, що дистанційно проголосували 150 тис. осіб. ЛНР і ДНР організували 1,4 тис. автобусів для жителів ОРДЛО. Тому на виборчі дільниці Ростовської області привезли приблизно 50 тис. людей. Відповідно 200 тис. жителів окупованих територій брали участь у виборах. Денісова завищила цифри".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська Дума нелегітимна - рішення Верховної Ради

Загальна кількість паспортів РФ, виданих жителям ОРДЛО, 740 тис.

"Це означає, що жителі цих територій проігнорували вибори до Держдуми. Голосувало не більш як 25% від загальної кількості виданих російських паспортів", - додає Снєгирьов.

"Вибори" до Держдуми РФ відбулися 17-19 вересня.

До них залучали жителів окупованих РФ Криму й районів Донецької та Луганської областей. В окупованих районах майже місяць діяли сотні "роз'яснювальних центрів". Там українцям масово видавали російські паспорти.

Зараз ви читаєте новину «Більшість жителів ОРДЛО проявили спротив виборам до Держдуми - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі