вівторок, 01 липня 2008 11:16

Більшість країн ЄС і НАТО підтримають розділення України - литовські ЗМІ

Литовська газета "Geopolitika" сьогодні описує можливий сценарій дій західних країн у разі пред"явлення Росією територіальних претензій на схід України і Крим.

"Об"єктивно кажучи, поразка України дуже вірогідна, так само як і звернення за допомогою - до Європи і Америки. Німеччина, не бажаючи вплутуватися у війну, виступить з пропозицією визнати факт розподілу України. Цю позицію підтримають більшість країн ЄС і НАТО. За допомогу Україні, мабуть, виступлять США, Великобританія і Туреччина, до їх думки приєднаються Угорщина, Чехія, Польща і Балтійські країни", - цитує публікацію портал "Іносмі.Ру".

"У такій ситуації важливо, чи захочуть США наодинці захищати суверенітет України, посилаючи туди на загибель своїх солдатів - необхідність такого кроку буде вкрай важко пояснити американцям. До того ж, це означатиме серйозну військову конфронтацію з Росією. У відсутність активних дій США в конфлікт не почне вплутуватися Великобританія, а Туреччина може обмежитися військово-технічною підтримкою", - прогнозує видання.

"Російсько-українські відносини все більш загострюються, росте і вірогідність військового конфлікту. Мало шансів, що переможницею вийде Україна. Захід, швидше за все, усунеться від участі в конфлікті, посилаючись на свої проблеми. Отже і Литві не варто класти голову на ешафот", - пише литовська газета, пише Новий регіон.

Зараз ви читаєте новину «Більшість країн ЄС і НАТО підтримають розділення України - литовські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі