вівторок, 16 липня 2024 05:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Бійці 24 ОМБр звернулися до президента з вимогою не звільняти свого комбрига Голішевського

Бійці 24 ОМБр звернулися до президента з вимогою не звільняти свого комбрига Голішевського
24 бригада просить не знімати свого комбрига Івана Голишевського. Фото: Mukachevo.net

Бійці 24-ї Окремої механізованої бригади висловили протест проти можливого звільнення командира бригади, полковника Івана Голішевського.

На думку військових, рішення про звільнення базується на ситуації в Часовому Яру і через те, що він не повів бригаду в м'ясні штурми. Вони записали відеозвернення до президента України Володимира Зеленського і назвали це великою помилкою.

Військові наголосили, що Голішевський є компетентним офіцером, бойовим командиром і справжнім лідером 24-ї бригади.

"На сьогоднішній день Івана Голішевського планують усунути з посади командира бригади через те, що він не повів бригаду у м'ясні штурми без належної укомплектованості. Тим самим відмовився від стратегії Росії. Людський ресурс на сьогоднішній день – це найцінніше, що в нас є", - заявив комбат з позивним "Хасан".

Бійці підкреслили, що Голішевський є для них прикладом і йому небайдужа доля солдатів.

"Вважаємо дане ганебне рішення прямим саботажем з боку командування", - наголосив один із солдатів.

Ще один боєць порівняв звільнення Голішевського із "пострілом собі в ногу". Це рішення буде лише росіянам на радість, додав він.

Про те, що комбрига 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ планують зняти з посади 12 липня у Facebook повідомила журналістка Анна Калюжна.

Відео від військових вже поширили Ігор Лаченков і Сергій Стерненко. Останній висловив своє невдоволення щодо того, що Голішевського хочуть зняти з посади та відправити в університет.

Зараз ви читаєте новину «Бійці 24 ОМБр звернулися до президента з вимогою не звільняти свого комбрига Голішевського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі