середа, 02 серпня 2023 20:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"Безповоротне знищення" – що відбувається у Бахмуті та як рік боїв змінив місто

"Безповоротне знищення" – що відбувається у Бахмуті та як рік боїв змінив місто
Бої за Бахмут тривають. ЗСУ просуваються по флангам. Фото: Апостроф

Серпень минулого року можна вважати початком битви за Бахмут. Тоді російське міноборони оголосило про початок наземної операції.

Окупанти змогли захопити більшу частину міста, однак одразу почали відкочуватися. Тому через злість і ненависть знищують Бахмут. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Ступак.

"Росіянам зараз важко. Вони взяли більшу частину міста. Але одразу ж почали відкочуватися. Тобто по-суті не змогли взяти все місто. Ми ж просуваємося навколо міста. У росіян сил просуватися вперед у них немає. Бахмут зараз у такій ситуації, коли шляхи постачання росіян прострілюються. Вони ще можуть точково провозити амуніцію та БК, але вже не колонами. Ситуація дуже неприємна для них. Українські війська на Бахмутському напрямку за час наступу звільнили 37 квадратних кілометрів території", – сказав Ступак.

Єдина тактика окупантів – знищувати міста, додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ подолали першу смугу оборони російських військ на двох напрямках – ISW

"Безповоротне знищення. Якщо раніше їх цікавило якась радянська спадщина, то зараз все це зниклою. Основне завдання – нічого за собою не залишати. Чиста злоба і ненависть. Росіяни просто звіріють, що не можуть просуватися і виміщають це на містах і людях. Коли повернемо Бахмут, то доведеться заново його відбудовувати. Бо Бахмута вже не існує, – уточнив Ступак.

"Взяття" Бахмута для росіян важливе тим, щоб показати хоч якийсь результат у війні проти України, наголосив експерт.

"У них нема перемог, Кремлю треба щось показати російському суспільству, яке намагається "закритися" від війни. Вони вже перестають дивитися на пропагандистів. Кремль бачить, що народ дистанціюється, а треба робити нову хвилю мобілізації. Бахмут не має стратегічної важливості", – пояснив Ступак.

Рік тому почалася битва за місто-фортецю Бахмут. Тоді міноборони РФ оголосило про початок наземної операції у Бахмуті на Донеччині. Місто зруйноване бойовими діями, але бої тривають.

ЗСУ продовжують обмежені наступальні дії на Бахмутському напрямку, де просунулися 1 серпня. Російські ж сили безуспішно обороняються від українських атак.

Зараз ви читаєте новину «"Безповоротне знищення" – що відбувається у Бахмуті та як рік боїв змінив місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі