пʼятниця, 01 березня 2019 11:51

Безпека й армія займають 8% тексту програм кандидатів у президенти - КВУ

Безпека й армія займають 8% тексту програм кандидатів у президенти - КВУ
Кошель назвав програми кандидатів вкрай неякісними. Фото: glavcom.ua

Кандидати у президенти України, яка 5 років обороняється від російської агресії, на питання безпеки виділили в середньому 8% тексту у програмі.

Про це розповів голова Комітету виборців України Олексій Кошель в інтерв'ю "Главкому".

"На першому місці стоять питання економіки: інвестиції, податки, робочі місця, зарплати, пенсії. Кожне третє речення в програмах стосується економіки.

На другому місці – правова політика. Це Конституція, недоторканність, реформа суду, взаємодія гілок влади. В середньому це 11% тексту кожної програми. На третьому місці – безпека і армія – 8%. На четвертому – освіта і медицина – 8%. На п'ятому – зовнішня політика – 6%.

Зазначу, що 20% в програмах партій – загальні слова та історії з біографій кандидатів", - сказав Кошель.

Він назвав програми кандидатів вкрай неякісними.

"Часто навіть можна помітити, що кандидати в президенти висловлюють тези, які суперечать їхній програмі. Тому наша організація звернулася до всіх кандидатів з проханням оприлюднити свої розширені програми, стратегії або інші документи, які обґрунтовують пункти програми на предмет їхньої реалістичності. І дуже важливо, щоб ці тези будувалися на конкретних механізмах досягнення запропонованих соціально-економічних показників", - зазначив голова КВУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори-2019: Волкер озвучив позицію США

Вибори президента мають відбутися 31 березня. Центральна виборча комісія зареєструвала 44 кандидата.

Зараз ви читаєте новину «Безпека й армія займають 8% тексту програм кандидатів у президенти - КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі