понеділок, 17 жовтня 2022 02:59

Безкоштовні протези, телефони та житло: чим в РФ заманюють на війну в Україну

Безкоштовні протези, телефони та житло: чим в РФ заманюють на війну в Україну
Телефон у квартиру, безкоштовний протез і, можливо, надбавка до пенсії – що обіцяють мобілізованим росіянам. Фото: tass.ru

У Росії урядовці обіцяють мобілізованим на війну в Україну пільги. Серед цих пільг - безкоштовні протези будь-якого виду, крім зубних, а також квартирні телефони.

У список пільг входить також невелика надбавка до пенсії, якщо одержувачу пощастить взагалі до неї дожити, повідомляє російський опозиційний канал "Объясняем.рф".

Так, в першу чергу по поверненню з війни живим мобілізований отримує статус "ветерана бойових дій". Це дає йому право на установку квартирного телефону позачергово, право на безкоштовні протези та пенсійну надбавку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Мелітополі примусово мобілізували тисячі людей – мер

Також "ветеран" може претендувати на житло, але тут є нюанс - всупереч всім обіцянкам російських чиновників, насправді отримати квартиру можуть тільки ті, хто став у чергу до 2005 року. І, як нескладно здогадатися, статус "ветерана" тут не дає особливих переваг.

Крім цього," ветеранам "покладені й інші привілеї - "переважне користування всіма видами послуг організацій зв'язку, організацій культури та фізкультурно-спортивних організацій, позачергове придбання квитків на всі види транспорту", додаткова відпустка в 35 днів і лікування в санаторіях, останнє - за свій рахунок.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію. Призивають нібито тільки росіян, які знаходяться в запасі. Після чого різко зросла кількість бажаючих виїхати з Росії.

Західні розвідки вважають, що мобілізація сотень тисяч резервістів навряд чи допоможе РФ змінити хід війни проти України.

Зараз ви читаєте новину «Безкоштовні протези, телефони та житло: чим в РФ заманюють на війну в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі