понеділок, 13 грудня 2010 18:26

Березовський каже, що Ющенко слабак і зрадник

Березовський каже, що Ющенко слабак і зрадник

Бізнесмен Борис Березовський, який проживає у Лондоні, розкритикував екс-президента України Віктора Ющенка.

В інтерв'ю виданню Главред він заявив, що "сам по собі Ющенко виявився слабаком, і в деякому сенсі навіть зрадником, тому що владу Януковичу віддав за домовленістю".

"У нього був шанс, але він не реалізував його на сто відсотків. Але і п'ятдесят відсотків - блискуча перемога", - вважає Березовський.

Причиною невдач Ющенка бізнесмен назвав те, що "він був дуже хворою людиною, його отруїли російські спецслужби. Вони його не вбили, на щастя, вони просто його надломили".

"Я неодноразово зустрічався з братом Ющенка. І він мені сказав: "Борисе, до 2007 року він був просто мертвий". Якби Ющенко отруїв Путіна, дебешники його з-під землі б дістали", - розповів Березовський.

З нинішнім Президентом України Віктором Януковичем Березовський, за його словами, стосунків не підтримує. Підприємець пояснив, що той образився на нього за Звернення до окраїнного народу, яке було оприлюднено незабаром після перемоги Януковича на виборах. У ньому Березовський заявляв, що українці обрали Президентом "пахана" і "чмо".

"Але я і при Ющенку не приїжджав в Україну, з'ясувалося, що Ющенко істинний слабак, бо він тільки гроші в мене просив, і я йому дав, а Янукович у мене нічого не просив, а я йому так безсторонньо сказав. Тому до Януковича ніяких претензій у мене немає. До Ющенка є, він вчинив нечесно. Але зараз і мораль інша. Чинити нечесно - це морально, а чесно - вже вважається дурістю якоюсь", - зазначив Березовський.

Однак бізнесмен вважає, що інвестиції в Помаранчеву революцію були найбільш ефективними за все його життя.

Березовський відзначив, що певних успіхів Ющенко все ж таки домігся. "Головне - це самоідентифікація українського народу. І ніхто ніколи не забере у Ющенка цього досягнення", - наголосив він.

Як повідомлялося, в січні Березовський висловив думку, що жоден з українських кандидатів у президенти не зможе об'єднати суспільство.

Зараз ви читаєте новину «Березовський каже, що Ющенко слабак і зрадник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі