середа, 13 лютого 2008 13:05

Балога заговорив про коаліцію БЮТ-ПР-КПУ

Глава Секретаріату Президента Віктор Балога припускає створення коаліції за участі Блоку Юлії Тимошенко, Партії регіонів і Комуністичної партії після прийняття закону про державні закупівлі й ветування його Президентом Віктором Ющенком.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

"Щонайменше третє загальне голосування "бютівців" й "регіоналів", мабуть, треба буде розцінювати як фактичне оформлення й підтвердження нового формату коаліції. Такий крутий віраж у розміщенні парламентських сил буде значити, що де-факто більшість у ВР не відповідає коаліційній угоді", - передає прес-служба слова Балоги.

Голова Секретаріату помітив, що у випадку ветування закону Президентом, потрібно буде 300 голосів для подолання вето, які можуть забезпечити тільки фракції БЮТ, КПУ й ПР.

13 лютого депутат Верховної Ради Андрій Кожемякін (фракція Блоку Юлії Тимошенко) заявив про узгодження із Секретаріатом Президента законопроекту про державні закупівлі.

12 лютого Рада прийняла в першому читанні законопроект про держзакупівлі, що передбачає збільшення мінімального порога застосування процедур закупівель товарів і послуг з 20 тис. гривень до 80 тис. гривень, для робіт - з 50 тис. гривень до 300 тис. гривень.

За прийняття за основу законопроекту N1476-д "Про внесення змін до закону "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти" проголосувало 282 депутати при необхідних 226.

Фракція НУНС не підтримала зазначеного законопроекту.

Зараз ви читаєте новину «Балога заговорив про коаліцію БЮТ-ПР-КПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі