пʼятниця, 13 листопада 2020 19:48

Баканов образився на заборону для СБУ мати родичів з Росії

Баканов образився на заборону для СБУ мати родичів з Росії
Баканов заявив, що з тим же успіхом можна очікувати позбавлення українського громадянства тих, у кого є родичі в РФ. Фото: Укрінформ

Керівник Служби безпеки України Іван Баканов назвав дискримінаційними норми законопроєкту про реформування спецслужби, згідно з якими співробітникам СБУ не можна мати родичів з громадянством Російської Федерації.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ позбавили права розслідувати економічні злочини - нардеп

Таке положення є необгрунтованим і суперечить конституційному і міжнародно-правовому принципу недискримінації за ознакою національності, зауважив глава СБУ.

"З тим же успіхом в найближчій перспективі можемо очікувати законодавчу ініціативу про позбавлення українського громадянства тих, у кого є родичі в Російській Федерації. Або навіть пришивання зірок їм на одяг".

Співробітники СБУ постійно проходять ретельні перевірки на відповідність критеріям внутрішньої безпеки, підкреслив Баканов.

Він надіється, що парламентаріям вистачить здорового глузду виправити власні помилки в запропонованому законопроєкті.

Згідно з запропонованими змінами до законодавства, до спецслужби не зможуть приймати осіб, близькі родичі яких мають громадянство країни-агресора.

На момент призначення Баканова в.о. глави СБУ його дружина Оксана мала російське громадянство, але перебувала в процесі оформлення українського.

Також Баканов вважає, що законопроєкт про реформування Служби безпеки України, підготовлений народними депутатами, послабить безпеку країни у разі його ухвалення.

Зараз ви читаєте новину «Баканов образився на заборону для СБУ мати родичів з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі